TAŞÇI: ÜLKÜ OCAKLARI İL BİNASI EĞİTİM VE SPOR YUVASI OLACAK

TAŞÇI: ÜLKÜ OCAKLARI İL BİNASI EĞİTİM VE SPOR YUVASI OLACAK

Beyzade FM & TV’de yayınlanan Haftanın Dosyası programına bu hafta Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı konuk oldu.

Beyzade FM & TV’de yayınlanan Haftanın Dosyası programına bu hafta Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı konuk oldu.

Taşçı, Haftanın Dosyası programında ülkücülük faaliyetlerinden bahsederken, Z kuşağı gençlerinden korkulmaması ve onlara güvenilmesi gerektiğini söyledi.
Serkan Uğraş’ın hazırlayıp sunduğu programda konuşan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı

ülkücülerin, görevli olmasa bile toplumda üzerine düşeni yaptığını ifade etti.  Taşçı ayrıca, yeni açılan Ülkü Ocakları Hatay İl Binası’nda spordan, eğitime, sanattan, kültüre kadar çeşitli çalışmaların yapılacağını söyledi. 

“ÜLKÜCÜLÜK TANIMDAN ZİYADE İCRA İLE ANLATILIR”

Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı ülkücülüğün Türk tarihinin nizamıyla kültürünü yaşatmak, toplumun bütün yaraları sarmak üzerine icra edildiğini ifade etti. Taşçı konuşmasında, “Ülkücülük anlamı geniştir. Ülkücülüğü icra etmek bizim için önemli olandır. İfade yerine, icra bizim için önemlidir. Bir ülkenin nasıl olmadığı gerektiğini genel başkanımızın izlerini takip ederek oluşturmak istiyoruz. Binlerce yıllık bir Türk kültürünü yaşatmak durumunda, bütün yaraları tamir etmek noktasında, çok çalışıp, milletine hizmet etme amacını taşır ülkücülük. Genel merkezimizle birlikte bunu nizam edip, birleştirince ülkücünün toplum içindeki yeri belli olur. Yakın zamanda çok şükür Hatay İl Binasını satın aldık. Herkes bu bina konusunda elini taşın altına koydu.  Güzel bir eser bıraktık. Genel başkanın teşrifiyle ocağın açılışını yaptık.”

“BİNAMIZDA SPOR’DAN EĞİTİME BİRÇOK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

“Önümüzdeki dönem için çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Dün akşam itibariyle de camiamızla paylaştık. Allah nasip ederse yeni yönetimle birlikte, bir spor ve eğitim okulu açmayı planlıyoruz. Üniversitede hocalarımız bize destek olacağını ifade ettiler. Sendikalar, Vakıflar, ağabeylerimiz bize destek olacaklarını söylediler. Biz genel merkezimizin bir okulu var. Bizde bunu değiştirmeden ilimizde liderlik okulu açıp, bu hususta faydalanmayı düşünüyoruz. Biz gençleri biraz daha spora yönlendirmeyi düşünüyoruz. Bizim bunun yanında saz, gitar, hızlı okuma, okuduğunu anlama, odaklanma, ebru sanatı, meslek tanıtımı, üniversite ve lise hazırlıkları gibi etkinlikler düşünüyoruz. Genel Merkezimiz müsaade ederse önümüzdeki süreçte iyi bir çalışma yapacağız inşallah.” İfadelerine yer verdi.

“ÜLKÜCÜ, GÖREVLİ OLMASA BİLE TOPLUMA KARŞI BİLİNÇLİDİR”

Bizde bulunduğumuz her noktada Ocak başkanlığı görevini noktaladığımızda bunu bıraktığımızda övünç duyacağız diyen Hatay Ülkü Ocakları Metin Taşçı şu şekilde konuştu; “Bu binanın önemli bir anlamı var. Binlerce yıllık bir Türk kültürünün geleneği var. Ülkü ocakları bir fikrin karargâhıdır. Ülkücü kardeşimiz hangi ildeyse önce oradaki ülkü ocaklarına uğrarlar. Bizim ülkücüler için ocak çatısı çok ayrı bir anlam ifade ediyor. Bizde bulunduğumuz her noktada Ocak başkanlığı görevini noktaladığımızda bunu bıraktığımızda övünç duyacağız. Bizden sonrada geleceklere güzel bir mekân oldu. Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığımız sürece omuzlarımıza yüklenen bazı sorunlar ve sıkıntılar var. Ülkücünün toplumda bir yeri var, bunu koruması için elinden geleni yapması gerekiyor. Bizim sorumlulukları yerine getirme sorumluluğumuz var. Ülkücüler makam sahibi olmasa bile bunları yapıyor. Örneğin ülkücüler Pandemi sürecinde farkındalık oluşturdu. Toplumda sorumluluğu yerine getirmek için makam sahibi olmaya gerek yok. Biz bu bilinçle ülkücülüğü yaşatıyoruz. İskenderun, Payas ve Belen eski ocak başkanlarımız görev verilmediği halde ülkücü bilinciyle görevlerini yerine getirdiler.  Ülkemizde tüm ülkücüler bu fikirle çalışıyor. Bu yapının korunması gerekiyor.”

“Z KUŞAĞI MUAZZAM ZEKİ VE KABİLİYETLİ”

Taşçı ayrıca Z kuşağı gençlerinden korkulmaması ve onlara güvenilmesi gerektiğini ifade etti. Taşçı konuşmasının devamında, “Z kuşağından bazen korkuluyor. Zamanın getiri ve götürüleri var. Geçmişte bazı yöntemlerde gençler kendini aşamamış oluyordu. Bugün ise Türkiye belli bir çıtayı aşmış, gençleri muazzam zeki ve kabiliyetle donanmış elinde her türlü gereçler mevcut. Bu kuşak bunları güzel bir şekilde kullanıyor. Biz onlardan ileriye yönelik çok muazzam farkındalık, yeni bilgi alabiliyoruz. Onların eksik olduğunu hissettiğimiz tarafları da biz tamamlıyoruz. Yeni nesilin biraz daha akılcı, daha düzgün karar verebildiklerini daha iyi projelerle insanların karşısına çıkacaklarını düşünüyorum. Gençlerin Türk Bayrağına ve Devletine ne kadar sadık olduğunu biliyorum. “Bir Türk Dünyaya bedeldir” diyenlerindeyim. Önemli olan onlara yol açılmasıdır.” İfadelerini kullandı.

“ÜLKÜCÜ GENÇLİK BULUNDUĞU YERDE TÜRK MİLLETİ DÜŞÜNMESİ GEREKİR”

Programın son bölümünde Serkan Uğraş’a gençliğin yol haritasını açıklayan Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Metin Taşçı, “Ülkü ocakları Asena bölüm başkanlığı var. Toplumu yetiştiren annelerdir. Asena birimine bağlı olan yönetimin de kendi yapıları var. Bu kursları yürüten kadınlarımız var. Burada kurslar veriliyor, bunları karşılıyorlar, aileleriyle diyalog halinde oluyorlar. Hepsine de buradan teşekkür ediyorum. Ülkücü gençliğin yol haritası, binlerce yıllık Türk tarihinin düşman karşısında gerçekleştirdiği refleks ne ise, gençliğin yol haritası da budur. Gençler ülkeye fayda sağlayacaksa, bulunduğu ortamda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Bulunduğu her yerde Türk Milletinin geleceğini, bekasını, huzurunu düşünmesi ve ileriye gidebilmesi adına kendini de organize etmesi gerekiyor. Görevini en iyi yapan birey olarak topluma hizmet etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

 

 



Bölgeden 23.10.2020 23:31:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi