Tatvan’da bölgenin en büyük mesire alanı hizmete açıldı

Tatvan’da bölgenin en büyük mesire alanı hizmete açıldı

Tatvan’da bölgenin en büyük mesire alanı hizmete açıldı

BİTLİS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ve en donanımlı mesire alanı hizmete açıldı.
Tatvan Belediyesi tarafından ilçenin Çağlayan ile Yeşil Mezra Mahallesi arasında bulunan 300 dönümlük alana yapılan mesire alanının 200 dönümden oluşan ilk etabı tamamlandı. Yapımı tamamlanan mesire alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tatvan’ın turizmine büyük katkı sağlaması beklenilen mesire alanında akarsu, şelale, köprüler, yürüyüş yolları, şifalı su havuzları, kamelyalar, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar, mescitler ve lavabolar, otopark alanları, mangal yerleri, barbeküler, çeşmeler, voleybol ve basketbol sahaları, etkinlik alanları, amfi alanı, at binme alanları, çiftlik alanları, gezi ve kamp alanları yer alacak.
Düzenlenen açılış töreninde konuşan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani, belediye olarak yine bir ilke imza attıklarını belirterek, “Bugün bölgenin en büyük mesire alanının açılışını gerçekleştirdik. Mesire alanımızın proje alanı toplamda 300 bin metrekaredir. 200 bin metrekarelik ilk etabını bitirip bu günde büyük bir coşkuyla resmi açılışımızı gerçekleştirdik. Mesire alanımız vadi içinde tamamen doğal bir yapıya sahip. Doğal yapıya mümkün olduğu kadar dokunmadık. İçinde yürüyüş alanları, oyun park alanları, spor alanları, tandır evleri, tuvaletler, lavabolar, çocuk bakım odaları ve anfi-tiyatro gibi etkinlik alanlarımız var. Yine mesire alanımızda her kamelyanın yanına bir mangal ve bir çeşme bıraktık. Bütün ihtiyaçların karşılanabileceği çok güzel bir alan oldu. Burası ailelerin gün boyu zaman geçirebilecekleri bir sosyal donatı alanına dönüştürüldü. Mesire alanımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Törene katılan vatandaşlar mesire alanını çok beğendiklerini ifade ederek, açılan mesire alanından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İkramların yer aldığı törende çocuklar için etkinlik ve halk oyunları gösterisi düzenlendi. Sanatçı Şehriban Duman’ın konseri ile sona eren programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, eski AK Parti Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Güncel 27.05.2023 18:08:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı