Tavuk kümesine gelen vaşak, balıkçı ağıyla yakalandı

Tavuk kümesine gelen vaşak, balıkçı ağıyla yakalandı

Tavuk kümesine gelen vaşak, balıkçı ağıyla yakalandı

Bolu’da süs tavuğu beslenen çiftliğe inen vaşak, ekiplerin yarım saatlik çalışması neticesinde balıkçı ağıyla yakalanarak koruma altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Bolu merkeze bağlı Yeniçaydurt köyünde süs tavuğu yetiştiren Mahmut Çetin, sabah saatlerinde tavuklarını beslemek için kümese gittiğinde bahçede yabani bir hayvan olduğunu gördü. Vaşağın bitkin halde olduğunu ve tellerden dışarı çıkamadığını fark eden Çetin, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine veteriner hekimle birlikte giden ekipler, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından uyuşturucu iğneyle vurulan vaşağı balıkçı ağıyla yakaladı.
2 yaşında olduğu tahmin edilen vaşak, sağlık kontrollerinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Vaşağın, sağlığına kavuştuktan sonra doğal yaşam ortamına bırakılacağı belirtildi.
Mahmut Çetin, "Sabah tavuklara bakmaya geldiğimde vaşağı gördüm. Kümeslere geldiğini fark ettim. Daha sonra milli parklara haber verdim” dedi.


Güncel 9.06.2022 10:40:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da zincir markette çıkan yangın hasara yol açtı

2

Hatay'da depremlerin ardından 123'üncü cami ibadete açıldı

3

Alanya'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

4

Akdeniz'de en fazla yaş meyve ve sebze ihracatı yapan firmalar ödüllendirildi

5

Futbol: Trendyol Süper Lig

6

Futbol: Trendyol Süper Lig

7

Türk Kızılay, Adana'da iftar programı düzenledi

8

Antalya'da kent içi toplu taşıma için yeni otobüsler hizmete alındı

9

Manavgat'ta iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Adana'da Türk Kızılay tarafından aşevi açıldı