Tayland’da bayram namazına yoğun ilgi

Tayland’da bayram namazına yoğun ilgi

Tayland’da bayram namazına yoğun ilgi

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını Tayland İslam Merkezi’ndeki camide kıldı. Namaz için ayrılan alan tamamen dolarken, çok sayıda kişi namazını dışarıda kılmak zorunda kaldı.
Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, Ramazan Bayramı’nı kutluyor. Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Müslümanlar, bayram namazı için Tayland İslam Merkezi’nde bir araya geldi. Ülkenin en büyük camilerinden biri olan 3 bin kişi kapasiteli Tayland İslam Merkezindeki camide cemaat için ayrılan alan tamamen dolarken, çok sayıda kişi namazını caminin dışında kılmak zorunda kaldı. Nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sinin Müslüman olduğu Tayland’da bayram namazına farklı ülkelerden gelen Müslümanların da katılımıyla renkli görüntüler ortaya çıktı. Yan yana saf tutan Müslümanlar, namazın ardından birbirleriyle bayramlaşıp hatıra fotoğrafları çektirdi.
Eşiyle beraber bayram namazına gelen Türkçe bilen Tay vatandaşı Muhammad İdris, ülkesinde bayram namazlarına olan ilginin her geçen yıl daha da artmasından memnuniyet duyduğunu belirtirken, Türk halkının da bayramını kutladı.


Yurt Dünya 22.04.2023 12:56:06 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da konuştu:

2

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da gençlerle buluştu:

3

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yenigün, Adana'da konuştu:

4

Hatay'da dereye düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

5

Hatay'da lastik deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

6

Silifke ilçesinde öğrenciler için buz pateni pisti kuruldu

7

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ev temizliği ve kuaför hizmetleri sürüyor

8

Antalya'da dalgıçlar su altında kitap okudu

9

Kahramanmaraş'ta 10 ilden AFAD ekiplerinin katılımıyla çığ tatbikatı yapıldı

10

MEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çobaner AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı