Tayvan’da zorunlu askerlik süresi 4 aydan 12 aya uzatıldı

Tayvan’da zorunlu askerlik süresi 4 aydan 12 aya uzatıldı

Tayvan’da zorunlu askerlik süresi 4 aydan 12 aya uzatıldı

Tayvan lideri Tsai Ing-wen, Tayvan’daki zorunlu askerlik süresinin 4 aydan 12 aya uzatıldığını duyurdu.
Tayvan lideri Tsai Ing-wen düzenlediği basın toplantısında, 2 yıllık değerlendirme ve inceleme sürecinin ardından 4 aylık zorunlu askerlik hizmetinin 2024 yılından itibaren bir yıla uzatılacağını açıkladı. Çin’in Tayvan’a yönelik tehdidinin giderek arttığını söyleyen Tsai, “Son derece zor bir karar aldık. Ancak bu Tayvan’ın Çin tehditleri karşısında hayatta kalmaya devam etmesi için kaçınılmazdı” diye konuştu.
Ukrayna’daki savaşın 300 gündür devam ettiğini hatırlatan Tsai, Ukrayna halkının mücadelesinin özgürlüğüne bağlı bir ulusun vatan savunması olarak nitelendirerek, "Kimse savaş istemez. Ancak barış gökten yağmayacak, bir savaştan yalnızca savaşa hazırlanarak kaçınabiliriz ve bir savaşı ancak savaşma kapasitesine sahip olarak durdurabiliriz" dedi.
Tayvan’da alınan karara göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 1 Ocak 2005’te veya sonrasında doğan erkekler bir yıl askerlik yapacak.


Güncel 27.12.2022 14:42:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

2

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

3

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

4

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

5

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

6

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

7

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

10

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi