TBMM Komisyonundan Ermeni vatandaşlara ziyaret

TBMM Komisyonundan Ermeni vatandaşlara ziyaret

TBMM Komisyonundan Ermeni vatandaşlara ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, ikinci kez Ermeni vatandaşlara ziyarette bulundu.
AK Parti MKYK Üyesi, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Sözcüsü ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın da yer aldığı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması ile başlayan gerilim ve çatışma sürecinde yaşanan hak ihlalleri ve Türkiye’deki Ermeni Vatandaşların Durumu Alt Komisyonu olarak ikinci kez Ermeni vatandaşlara ziyarette bulundu. Ziyaretlerine Agos Gazetesi ile başlayan komisyona gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan ev sahipliği yaptı. Daha sonra Şişli Spor Kulübü ziyaret edildi. Kulüp Başkanı Ermeni kanaat önderlerinden Alen Tekbıçak ve beraberindeki heyet, komisyonu misafir etti. Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi Vakfı’nı da ziyaret eden heyeti Vakıf Başkanı Yesai Demir misafir etti. Ziyaretler sırasında Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşların durumu ile ilgili bilgi alınarak, yaşanan Azerbaycan-Ermenistan savaşından kaynaklı gelişmelerin Ermeni vatandaşlara nasıl yansıdığı değerlendirildi.
Komisyonun bir sonraki ziyaretini Azerbaycan’a yapacağı bildirildi.


Güncel 9.11.2020 18:33:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu