TEB'den yılın ilk yarısında 764,5 milyon TL net kar

TEB

TEB'den yılın ilk yarısında 764,5 milyon TL net kar

ISTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankasi (TEB), yilin ilk yarisinda 764,5 milyon TL net kar etti.

TEB 2020 yariyil finansal sonuçlarini açikladi.

Buna göre, yilin ilk yarisinda toplam TL kredilerindeki artis orani yüzde 20 olan TEB, ekonomiye katkisini sürdürdü. Bankanin aktif toplami 30 Haziran 2020 tarihi itibariyla, yilin basindan itibaren yüzde 16 artarak 124 milyar TL’ye ulasti. Kurumun net kari ise 764,5 milyon TL olarak gerçeklesti.

TEB’in ekonomiye ve müsterilerine sagladigi destegin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 64’ünü olusturdu.

Her dönem oldugu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in yilin ilk yarisinda toplam kredileri 79,7 milyar TL seviyesinde gerçeklesirken, ayni dönemde toplam mevduati ise yüzde 9,5 artarak 79 milyar TL oldu.

2020 yilinin ilk yarisi itibariyla istikrarli büyümesini güçlü sermaye yapisiyla birlikte sürdüren TEB’in öz kaynaklari 10,9 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 17,93 olarak gerçeklesti.

- TEB’den müsterilerine kolaylik, ekonomiye tam destek


TEB, yilin ikinci çeyreginde, dünyada oldugu gibi Türkiye'de de etkisini sürdüren Kovid-19 salginina karsi mücadeleye destek vermek üzere ekonomiye katkilarinin yani sira çalisanlarinin ve müsterilerinin sagligini korumaya yönelik tedbirler almaya devam etti.

Mart ayinda kredi ödemelerinde kolaylik saglayan Ekonomi Destek Paketi’ni hayata geçiren TEB, subeleri, çagri merkezi, CEPTETEB mobil uygulamasi, CEPTETEB Internet Subesi ve ATM’leri ile 7/24 kesintisiz hizmet vermeyi sürdürdü.

CEPTETEB Mobil Onay hizmeti ile subeye ugramadan müsterilerinin islem talimatlarini kolaylikla iletmelerini ve nakit disi islemlerini gerçeklestirmelerini saglayan TEB, tüm iletisim kanallari ve hizmet noktalariyla müsterilerinin yaninda oldu.

Müsterilerini bankacilik islemlerini hizli ve kolay yapabilmeleri amaciyla mobil bankacilik uygulamalari CEPTETEB ve CEPTETEB ISTE basta olmak üzere dijital kanallara yönlendiren TEB, dijital kanallarin kullanimiyla ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

TEB, nakit ihtiyaci için günlük nakit çekim limitini yükseltip, kredi karti ile temassiz ödeme limitini 250 TL’ye çikartti. Emekli ve 65 yas üzerindeki müsterilerinin bankacilik islemlerini kolayca yapabilmesi için birçok ayricaligi da hayata geçiren TEB, TEB Çagri Merkezini arayan 65 yas üstü müsterilerine öncelik vererek, yapmak istedikleri islemlere ön menüler olmadan kolayca ulasmalarini sagladi. Ayrica Emekli Kampanyasi’na Bireysel CEPTETEB Internet Subesi üzerinden de katilim seçenegi eklendi.

- CEPTETEB ISTE uluslararasi üç ödülün sahibi oldu


Açiklamada verilen bilgilere göre, TEB, KOBI’lerin ve isletmelerin günlük is hayatini destekledigi ve kolaylastirdigi mobil uygulamasi CEPTETEB ISTE ile uluslararasi üç ödülün sahibi olarak basarisini da tescillemis oldu.

CEPTETEB ISTE, Global Business Excellence Awards kapsaminda "En Iyi Uygulama" ödülüne, dünyanin en saygin dergilerinden Global Finance Magazine tarafindan düzenlenen Global Finance Innovators 2020 ve Ingiltere’nin en prestijli ödüllerinden The Best Business Awards tarafindan “En Iyi Inovasyon” ödüllerine layik görüldü.

- CEPTETEB Mobil Uygulamasi’na Finans Koçu özelligi eklendi


Yilin ikinci çeyregi sonunda, TEB müsterilerinin dijital bankacilik kanalini kullanim orani yüzde 81 olurken; online bankacilik aktif müsteri sayisi 1,8 milyonu, mobil bankacilik aktif müsteri sayisi ise 1,6 milyonu asti.

CEPTETEB Mobil Uygulamasi’na yapilan yatirimlar ikinci çeyrekte de hiz kesmeden devam etti. Müsterilerin finansal ihtiyaçlarina aninda ve kolay çözümler sunmayi hedefleyen TEB, CEPTETEB Mobil Uygulamasi’na yeni eklenen Finans Koçu özelligiyle müsterilerinin gelir ve gider detaylarini basit ve anlasilir sekilde özetleyerek, kolayca bütçe kontrolü yapmayi sagliyor.

Müsterilerinin ihtiyaçlarina uygun kampanyalar hazirlamak amaciyla is birligi agini genisletip, yeni nesil dijital bankacilik yapisiyla ayricaliklar sunmaya devam ediyor.


- TEB’in küçük isletmelere destegi devam ediyor


TEB Isletme Bankaciligi, Kovid-19 sürecinde ticareti sekteye ugrayan veya isyerini açamayan müsterilerinin kredi öteleme taleplerinde destek oldu. Isletmelerin faiz yükünü hafifletmek adina firmalara faiz desteginde bulunan KOSGEB ve anaparanin banka kaynaklarindan karsilandigi KOSGEB KOBI Finansman Destek Kredisi Programi’nda TEB, kredi kullanan müsterilerine destek sagladi.

Bu dönemde Kredi Garanti Fonu (KGF) is birligiyle KOBI, kurumsal ve ticari müsterileri için "Çek Ödeme Destek Kredisi" ve "Ekonomik Istikrar Kalkani Kredi Destegi" olmak üzere iki ayri paketi uygulamaya aldi. Bu iki paket ile özellikle küçük esnafin çek, kira veya ticari ödemeleri için ek kaynak saglanirken, teminat destegi KGF’den karsilandi. TEB, Ekonomik Istikrar Paketi kapsaminda düzenlenen iki kredi paketiyle, isletmelerin çek ödemeleri ve operasyonel harcamalarinin üç ay ödemesiz olacak sekilde bir yil vadeye yayilmasina aracilik etti.

- Girisimcilere destek devam ediyor


TEB, Girisim Bankaciligi ile girisimcileri desteklemeye ve girisimcilik ekosisteminin güçlendirilmesine katki saglamaya devam ediyor. Bu dogrultuda TIM-TEB Girisim Evi faaliyetlerini online platformlara da tasiyarak programlarina 100 yeni teknoloji sirketini dahil etti.

Programlar kapsaminda girisimcilerle 400 saati askin birebir online danismanlik/mentorluk gerçeklestirerek ekosisteme yeni girisimciler kazandirildi. TIM-TEB Girisim Evi programlarinda yer alan teknoloji firmalarinin ekosistemin önce gelen isimleriyle bir araya geldigi webinar serisi ile bugüne kadar alaninda uzman 11 konusmaci misafir edildi, katilimcilarin 300 teknoloji firmasindan konusmacilarin tecrübelerinden faydalanmasi saglandi.

Kurumsal sirketlerin inovatif çözüm taleplerinde artis yasanirken, TIM-TEB Girisim Evleri bu taleplere S2C (Startup/Scale Up to Corporate) programlariyla çözüm sunuyor. Online platformlarda gerçeklestirilen kurum-girisimci bulusmalarinda bugüne kadar birçok kurumsal firma 100’e yakin teknoloji sirketiyle bir araya geldi.

- Tarim Bankaciligi ile çiftçilere online kanallardan destek


TEB, Tarim Bankaciligi ile çiftçilerin isletme sermayesi ihtiyacina destek olmak için çalismalarini yogunlastirdi. Çiftçilerin subeye gelmeden de bankacilik hizmetlerinden faydalanabilmesi için süreçler otomatize edildi.

Bu sayede çiftçilerin TEB Harman Kart ve Tarim Kredisi basvurularini subeye ugramadan tek bir SMS ile yapabilmesi ve tarimsal üretim için finansal ihtiyaçlarini bir SMS ile karsilayabilmesi saglanirken, acil ihtiyaçlari için “hizli kredi hizmeti” ile saniyeler içinde kredi kullanmasina imkan tanindi.

Sektörün öncü kurumlariyla gerçeklestirilen TEB Harman Kart is birlikleri kapsaminda üreticiler anlasmali üye is yerlerinden 6 aya kadar "sifir" faizli alisveris yapabiliyor, tarimsal üretimlerine yönelik girdi ihtiyaçlarini karsilayabiliyor.

Ayrica üreticiler tarimsal elektrik ve sulama faturalarini TEB Harman Kart ile ödeyip geri ödemesini hasat döneminde yapabiliyor. TEB Harman Kart is birliklerine ek olarak, devam eden Üretim Kredisi anlasmalariyla da, hem ürünü toplayan ana firmaya hem de sözlesmeli üretim yapan binlerce üreticiye, ürünün ekiminden tüketiciye ulasmasina kadar her evrede finansal çözümler sunuluyor.



Yurt Dünya 29.07.2020 21:50:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

3

Futbol: Trendyol Süper Lig

4

Futbol: Trendyol Süper Lig

5

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına ekiplerce müdahale ediliyor

6

14. TransAnatolia Ralli Raid yarışı Mersin'de başladı

7

KMTSO ile Filistin Cenin Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda" protokolü imzalandı

8

Mersin'de otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı

9

Hatayspor, Samsunspor maçının hazırlıklarını tamamladı

10

Hatay'da bir kişi evinde ölü bulundu