TEDAŞ ve KGM'den "yol" protokolü

TEDAŞ ve KGM

TEDAŞ ve KGM'den "yol" protokolü

İSTANBUL - Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) arasında elektrik dağıtım şirketleri iş birliğiyle ulaşım yatırımlarında oluşabilecek gecikmenin önlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

TEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, iki kurum arasında "Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Yapım Sahasına İsabet Eden Elektrik Dağıtım Tesislerinin Deplase Edilmesine İlişkin Tip Protokol" imzalandı.

KGM Genel Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcıları Zafer Turut ve Bora Ülker, Karayolları Genel Müdür Yardımcıları Mücahit Arman, Selehattin Bayramçavuş ve Ahmet Sağlam katıldı.

İmzalanan protokolle KGM tarafından yürütülen yol yapım çalışmalarını engelleyen yer üstü veya yer altı elektrik dağıtım tesislerinin yerinin değiştirilmesine ilişkin iş süreçleri, şartları ve kurumlar arası yetki ve sorumluluklar belirlenirken, bu iş süreçlerinin hızlı şekilde sonuçlandırılması amaçlanıyor.

Uygulamada bütünlüğün sağlanması ve sahada yaşanılabilecek muhtemel sorunların önüne geçilmesiyle ulaşım yatırımlarında oluşabilecek gecikmenin önlenmesi de amaçlanıyor.



Bölgeden 9.01.2022 10:11:22 0
Anahtar Kelimeler: tedaş ve kgm'den "yol" protokolü

İlginizi Çekebilir

1

TEMSA 2026'nın ilk Maraton otobüs teslimatlarını gerçekleştirdi

2

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

Alanyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı

4

Mersin'de inşaat şantiyesinde beton blokların devrilmesi sonucu 2'si ağır 3 kişi yaralandı

5

Mersin'de "Lamekan Çiniler" sergisi açıldı

6

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Adana'da gençlerle bir araya geldi:

7

Akdeniz Belediyesi ekipleri Millet Bahçesi'nin sahilini temizledi

8

Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Kick Boks Şampiyonası Osmaniye'de başladı

9

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay'da konuştu:

10

Osmaniye'de 6 Şubat'taki depremlerden sonra 10 sağlık tesisi hizmete girdi