Tedavisi süren kedi için yüklü masraf istendiği iddiası

Tedavisi süren kedi için yüklü masraf istendiği iddiası

Tedavisi süren kedi için yüklü masraf istendiği iddiası

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Alanya ilçesinde sokak hayvanlari için kurulan bir merkeze tedavi amaciyla 3 kedisini birakan üniversite ögrencisi genç kiz, ölen iki kedisinin kendisine gösterilmedigi, sag kalanin ise geri verilmedigi iddiasiyla suç duyurusunda bulundu.

Alanya Adliyesi'ne gelen Ennur Tan, ilçede sokak hayvanlari için 'Hayvan Kurtarma Grubu' adiyla kurulan bir merkezin, tedavi amaciyla teslim ettigi 3 kedisi ile ilgilenmedigi, kedilerden ikisinin öldügü, sag olanin ise geri verilmedigi iddiasiyla savciliga suç duyurusunda bulundu.

Ennur Tan, Savciliga sikayet dilekçesi vermesinin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, sorumlularin cezalandirilmasini istedigini dile getirdi.

Evinde besledigi 3 kedisinin rahatsizlanmasi üzerine tedavi arayisina girdigini aktaran Tan, Oba Mahallesi'nde 'Hayvan Kurtarma Grubu' adiyla kurulan Animal Rescue Group Alanya (ARGA) ile irtibat kurdugunu kaydetti.

Bu kisilerin faaliyetlerini sosyal medya ve internet sitesinden bildigini ifade eden Ennur Tan, "anlasmali veterinere götürülecegi" beyaniyla kedilerin kendisinden alindigini, bir süre sonra ise 2 kedisinin öldügünün bildirildigini ileri sürdü.

Tan, "Bir tanesinin ameliyatini gerçeklestirdiklerini, 2 hafta sonra alabilecegimi ve bir sorun olmadigini söylediler. Diger 2 kedimin enfeksiyonu oldugunu söylediler. Bu zaten bildigim bir seydi ama genel durumlari gayet iyiydi. Kedilerime ne oldu ögrenmek istiyorum. Bana 'kedilerin öldü' dediler. Tedavisi süren diger kediyi geri isteyince de 2 bin 500 lira masraf çikarildi." ifadesini kullandi.

Kedilerin tedavisine aracilik eden kisilerin sosyal medya hesaplarindan ve internet sitesinden yaptiklari yardim çagrisiyla 3 kedi için 10 bin lira topladiklarini öne süren Tan, savciliga verdigi sikayet dilekçesi ile "dolandiricilik, mala zarar verme, Hayvanlari Koruma Kanunu'nun ihlali" gibi suçlardan sorumlularin cezalandirilmasini talep ettigini vurguladi.

Kedilerin tedavisine aracilik eden merkezin sorumlusu Nathalie Hendriks ise iddialarin dogru olmadigini ileri sürdü.

Tedaviye aracilik ettikleri 3 kediyi genel durumlarinin çok kötü olmasi nedeniyle vakit geçirmeden anlasmali olduklari veterinere götürdüklerini belirten Hendriks, "Ölen iki kediyi özel bir yere gömdük. Tedavisi süreni ise pazartesi günü tekrar kontrole götürecegiz. Tam iyilesince geri verebiliriz. Kediler için de bagis toplamadik." diye konustu.




Yurt Dünya 16.06.2020 19:12:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü öldü

2

Depremzede İskenderun esnafı, müşterisini prefabrik çarşıda ağırlıyor

3

Antalya'da fırtına ve sağanak etkili oluyor

4

Adana'da 1 kişinin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlı tutuklandı

5

Antalya’da otel servis aracı devrildi, 19 kişi yaralandı

6

Kumluca 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan'da başlayacak

7

Hatay'da 4 firari hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

8

Şehit polis Şimşek'in adı, memleketi Hatay'daki okulda yaşatılacak

9

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da "Deprem Dirençli İskenderun" söyleşisinde konuştu:

10

Hatay'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı