Tarih: 06.10.2022 16:54
Tefeci ailesi kredi çekme vaadiyle otobüs duraklarına ilan vermiş
İzmir’in Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Aydın’ın Didim ilçesinde tefecilik yaparak 8 milyon TL haksız kazanç elde ettiği belirlenen şebekeye yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 4’ü adliyeye sevk edildi; 3’ü tutuklandı. Şüphelilerden 8’inin aynı aileye mensup oldukları, otobüs duraklarına kredi vaatli ilan astıkları ve yüksek faizle vatandaşları borçlandırdıkları ortaya çıktı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yaptığı belirlenen ve toplamda 8 milyon TL haksız kazanç elde eden 12 şüpheli için operasyon düğmesine bastı. Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Didim (Aydın) ilçelerinde bulunan 12 ev ve 4 işyerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipleri, 12 şüphelinin tamamını yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonlardan söz konusu adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dolu-boş senet ve mağdurlara ait kimlik fotokopileri, 5 adet icra kesinti dilekçesi, 11 adet alacaklı ve borçluların listelendiği klasör, 3 adet borçlu ve borç miktarlarının yazılı olduğu ajanda, 3 ayrı poşet içerisinde tahmini ağırlığı 150-200 gr arası esrar maddesi ve bir adet uyuşturucu düzeneği, şüphelilere ait çok sayıda dijital materyal, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 60 tabanca mermisi ele geçirildi. Gözaltına alınan S.D., N.U., V.D., E.Ç., E.F., F.A., B.D., V.Y., S.Y., N.Y., Z.A. ve Z.Y. isimli 12 şüphelinin işlem yapılmak üzere emniyete götürüldü.
Otobüs duraklarına ilan asıp vatandaşları ağına düşürmüşler
Operasyonun yeni detayları ortaya çıkarken, gözaltına alınan şüphelilerden 8’inin aynı aileden olduğu öğrenildi. F.A.’nın şebekenin başında olduğu eşi V.A.’nın da şebekede etkin rol oynadığı tespit edildi. Hedef kitlesinde emeklilerin olduğu şebekenin bankadan kredi çekemeyen emeklileri otobüs duraklarına astıkları ilanlarla tuzağına düşürüp, ardından da şebeke üyelerince kendilerine boş senet veya muvafakatname imzalatılıp, emekli maaşlarına haciz konulduğu ortaya çıktı. Şebekeden para alan ve mağdur edilen bir kişinin, aldığı paranın çok üzerinde borca sokulduğu, paranın her ay emekli maaşından çekildiği belirtildi.
2 bin lira karşılığında 92 bin lira
Öte yandan, şebekenin lideri olan F.A.’nın, yakalanmamak adına mağdurlarının emekli maaşına haciz koydurmadığı ve alacaklı olarak aile bireylerini gösterdiği, şebekenin bu yöntemle sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin farklı şehirlerinde de haksız kazanç sağladığı belirlendi. Şebekeden borç alan mağdurların yıllarca şebekeye ödeme yaptıkları, bir şüphelinin 2 bin lira için 92 bin lira ödediği de aktarıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4’ü adliyeye sevk edilirken, 3 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı; 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —