Tefeciler bin liraya karşılık 100 bin liralık senet imzalatmış

Tefeciler bin liraya karşılık 100 bin liralık senet imzalatmış

Tefeciler bin liraya karşılık 100 bin liralık senet imzalatmış

İzmir’de ekonomik durumu kötü olan vatandaşları ağına düşüren tefeci şebekesine polis ekiplerince düzenlenen şafak operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan gazetelerden ve sosyal medya platformlarından yayımladıkları ilanlarla vatandaşları ağına düşüren şebekenin, bazı mağdurlara bin lira karşılığında 100 bin liralık senet imzalattıkları, bazı mağdurlara da alacakları bölümünü boş bırakarak istedikleri rakamı yazdıkları senetler imzalattıkları ortaya çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ekonomik durumu kötü, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayışı içerisindeki, ilk belirlemelere göre emekli olduğu öğrenilen 50 vatandaşa, gazetelerden ve sosyal medya platformlarından yayımladıkları ilanlarla ağına düşüren tefeci şebekesini tespit etti. Ekipler şüphelilerin, "emekliye kredi çıkartılır" başlıklı ilanlar vasıtasıyla vatandaşlara ulaştığını, yüksek faizlerle borç para verdiklerini, tehdit ve baskıyla muvafakatname alıp zorla senet imzalattıklarını, icra yoluyla da emekli maaşlarının bir kısmına ya da tamamına kesinti koydurup vatandaşları 5 milyon TL mağdur ettiklerini belirledi.

Bin liraya karşılık 100 bin liralık senet imzalatmışlar
Şüphelilerin borç verdikleri vatandaşlara imzalattıkları senetlerin miktarı ise dudak uçuklattı. Yapılan çalışmalarda bir emekli vatandaşa verilen bin lira karşılığında 100 bin liralık senet imzalatıldığı, bazı vatandaşlara imzalatılan senetlerde ise karşılık olan miktarın boş bırakıldığı, alacak kısmının şebeke üyelerince sonradan belirlendiği ortaya çıktı.

Şafak operasyonuyla alındılar
Olayla ilgili çalışma yürüten ekipler, belirlenen 10 şüpheliyi yakalamak için Bornova, Buca, Konak, Karabağlar ilçeleri ile Kütahya ve Aydın illerinde bugün eş zamanlı şafak operasyonu gerçekleştirdi. Şüphelilerden 9’u polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda, içinde borçlu isimlerinin bulunduğu çok sayıda ajanda, not defteri ve dijital materyal ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.


Yurt Dünya 28.02.2023 18:18:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

2

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

3

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

4

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

5

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

6

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

7

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

8

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

9

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı

10

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu: