TEI, Havacı Kadınlar Haftası’nda kız öğrencilere havacılığı tanıttı

TEI, Havacı Kadınlar Haftası’nda kız öğrencilere havacılığı tanıttı

TEI, Havacı Kadınlar Haftası’nda kız öğrencilere havacılığı tanıttı

Dünya Havacı Kadınlar Haftası çerçevesinde Türkiye’yi derinden sarsan deprem afetinden etkilenen kadın ve çocuklara yönelik hazırlanan kitleri Hatay’a gönderen TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), “Havacılığın Merkezine Güçlü Adımlar” etkinliğini gerçekleştirdi.
Etkinlikte TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla, Fatih Fen Lisesi ve Eskişehir Anadolu Lisesinde okuyan kız öğrencileri Eskişehir Yerleşkesinde ağırladı. Şirket tanıtım sunumu ve sektörü tanıtıcı konuşmaların ardından etkinlik, tesis turu ile devam etti. Tesis turunda kız öğrenciler havacılık motorları parçalarının nasıl üretildiğini ve TEI’nin bu alandaki kabiliyetlerini yerinde öğrendiler. Atölye turunun ardından motor test tesislerini ziyaret eden öğrenciler ayrıca Türkiye’nin lider motor şirketi TEI’nin geliştirdiği özgün ve millî havacılık motorlarını da yakından görme fırsatı yakaladılar.
Etkinlikte konuşan Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Siz değerli genç kızlarımıza bakınca yüzümüz gülüyor, sizler ülkemizin geleceğisiniz. Sektöründe bir dünya markası olan TEI’ye sosyal sorumluluk projelerinde eğitime verdiği önem için teşekkür ediyorum” dedi.
TEI, önceki senelerde gerçekleştirdiği bu etkinlikler ve kadın çalışanları için hayata geçirdiği uygulamalarla Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü tarafından 6 kez “Kadın Çalışanlarına En Çok Değer Veren Şirket” seçilmişti.


Güncel 10.03.2023 16:17:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

2

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

3

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

4

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

5

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

6

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

7

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

8

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

9

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı

10

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu: