Tek başına bin 500 fidan yetiştiriyor

Tek başına bin 500 fidan yetiştiriyor

Tek başına bin 500 fidan yetiştiriyor

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yaşayan Mustafa Aydoğmuş tek başına çalışarak bin 500 adet fidan üretip satıyor.
Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Gölbaşı Mahallesinde yaşayan 62 yaşındaki Mustafa Aydoğmuş, 2007 yılından bu güne her yıl binlerce fidan üretiyor.
Aydoğmuş, işlerini tek başına yapıp fidanlarını tek başına üretiyor. 70 dönüm arazi üzerinde bin 500 den fazla fidana gözü gibi bakıyor. 20 den fazla fidan çeşidiyle hizmet veriyor. Yılda bir tonun üzerinde Yusufeli üzümü yetiştiriyor. Bunun yanı sıra fasulye ve çeşitli sebze, meyve yetiştiriciliği de yapıyor. Mustafa Aydoğmuş sigarayı bu iş sayesinde bıraktığını ifade ediyor. Bu işi öğretecek genç bulamadığı için işlerini tek başına sürdürüp tek başına kazanıyor.
Aydoğmuş, emekli olana kadar evi ve arabasının olmadığını, bu işi yaptıktan sonra ev ve arabasını aldığını ve ekonomik durumunun iyi olduğunu ifade etti.


Güncel 24.04.2023 09:37:07 0
Anahtar Kelimeler: tek başına bin 500 fidan yetiştiriyor

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı