Tek eliyle tutunduğu tekvandoda tek hedefi milli takım

Tek eliyle tutunduğu tekvandoda tek hedefi milli takım

Tek eliyle tutunduğu tekvandoda tek hedefi milli takım

OSMANIYE (AA) - MUZAFFER ÇAGLIYANER - Osmaniye'de sinif ögretmenligi yapan ve dogustan bir eli olmayan 36 yasindaki Hanifi Bayhan 1,5 yildir gönül verdigi tekvandoda milli takima seçilebilmek için çalisiyor.

Düziçi ilçesinde sinif ögretmenligi yapan Hanifi Bayhan, kizini yazdirdigi tekvando kursunda hocasi Hakan Kadioglu'nun israriyla bu sporla tanisti.

Dogustan bir eli olmadigi için diger eliyle tekvandoya simsiki tutunan Hanifi, tek amaci olan Para Tekvando Milli Takimi'na seçilmek için antrenör Kadioglu ile çok siki çalisiyor.

Ayaginda baslayan sakatliga ragmen antrenmanlari aksatmayan Hanifi Bayhan, alacagi basarilarla ögrencilerine örnek olmak istiyor.

Hanifi Bayhan, AA muhabirine, anne karninda sol elinin gelismedigini bu nedenle sadece sag elini kullanabildigini söyledi.

Engelinin normal yasantisini etkilemedigini dile getiren Hanifi, ne yapmak istiyorsa yaptigini, elinin eksikligini hiçbir sekilde hissetmedigini kaydetti.

Tekvandoyla kizinin vasitasiyla tanistigini ve çok sevdigini aktaran Hanifi Bayhan, su ifadeleri kullandi:

"Kizim 3 senedir Hakan Kadioglu'nun ögrencisi. Bir gün hocam aradi ve 'tekvando yapmak ister misin' diye sordu. Daha önce hiç denemedigimi, ancak deneyebilecegimi söyledim. Böylece baslamis olduk. 1,5 yildir da devam ediyorum. Bugüne kadar iki müsabakaya çiktim. Birinde aldigim ceza puaniyla maglup oldum. Ikinci maçta da son 20 saniyeye kadar 9-8 öndeyken rakibimin son saniye yaptigi bir hareketle yenildim. Ama bunlar beni daha çok hirslandirdi. Milli takima seçilmek için hocamla daha siki çalisiyoruz."

Antrenör Hakan Kadioglu da Hanifi Bayhan'in 1,5 yildir azimle ve hirsla çalistigini söyledi.

Bayhan'in katildigi iki karsilasmadan da alninin akiyla çiktigini belirten Kadioglu, "Hocamizin engeli, bu sporu yapmasina asla engel olmadi. Azmi, hirsi ve basarisi da bunu gösteriyor. Su an ayaginda sakatlik bulunmasina ragmen antrenmanlari aksatmiyor. Tek hedefimiz ise milli takima seçilip ülkemizi en iyi sekilde temsil edebilmek." diye konustu.



Bölgeden 13.10.2020 12:20:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi