Tek mutluluğu kas hastası çocuklarının gülümsemesi

Tek mutluluğu kas hastası çocuklarının gülümsemesi

Tek mutluluğu kas hastası çocuklarının gülümsemesi

ANTALYA (AA) - ZEHRA TEKECI - Antalya'da kas erimesi olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastaligiyla dünyaya gelen Sarp ile Efe kardesler, annelerinin destegiyle hayata gülümsüyor.

Kepez ilçesinde yasayan hemsire Akgün ile ilaç sektöründe çalisan baba Bülent Arikan'in Sarp adini verdikleri ilk çocuklari 2007'de dünyaya geldi.

Hareketlerindeki yavaslik ve yürürken siklikla düsmesi nedeniyle 2 yasinda Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürülen Sarp'a, DMD teshisi konuldu. Bu sirada ikinci çocuklarina 8 aylik hamile olan Akgün, Efe adini verdikleri bebeklerinin de ayni hastaligi tasidigini ögrendi.

Akgün, o günden sonra hayatini çocuklarinin mutluluguna adadi. Günün tamamini çocuklariyla geçiren Akgün, onlarin oturmasindan kalkmasina, yemesinden içmesine kadar her ihtiyaciyla ilgileniyor.

Bir sey olacagi düsüncesiyle geceleri de çocuklarinin basindan ayrilmayan Akgün, sikilmamalari için onlarin ilgi alanlarina göre oyunlar oynuyor. Her geçen yil hareket kabiliyetleri düsen Sarp ve Efe, sadece ellerini oynatabiliyor.

Çocuklar evde beslenen iki kediyle vakit geçiriyor.

- "Yeter ki onlara bir sey olmasin"

Anne Akgün, AA muhabirine, çocuklarinin mutlu olmasi için elinden gelen çabayi gösterdigini söyledi.

Sarp ve Efe'yi her gün elleriyle besledigini aktaran Akgün, baslarina bir sey gelecegi korkusuyla evlatlarinin yanindan hiç ayrilmadigini dile getirdi.

Akgün, çocuklarini disariya çikarttiginda yürüyen, kosan yasitlarini görünce eve gitmek istedigini belirterek, sunlari dile getirdi:

"Yürüyemedikleri, kosamadiklari için üzülüyorlar. Çok yasam dolular ancak rahatsizliklarindan dolayi evde zaman geçirmeyi tercih ediyorlar. Tek arkadaslari da kedileri. Kedileri onlara terapi gibi geliyor.Tüm maddi manevi sikintilara ragmen evlatlarim için yasamayi ve mücadele etmeyi asla birakmadim, birakmayacagim. Tek istegim evlatlarimin kaliteli bir yasam sürmesi. Hastaliga ragmen umutluyuz, hayattan keyif aliyoruz. Sabah uyandigimda onlari görmek bile beni mutlu ediyor. Onlarin yüzündeki küçük bir gülümseme, isteklerinin yerine geldigini görme hastalikla mücadelemizde bize güç veriyor."

Çocuklarinin büyüdükçe bakimlarinin da zorlastigini anlatan Akgün, buna ragmen onlarla vakit geçirmenin eglenceli oldugunu ifade etti.






Güncel 7.11.2020 10:42:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

2

Koruyucu aileliğini üstlendiği minik Ela'nın "süt annesi" oldu

3

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

4

Mersin'de "change araç" operasyonunda 12 kişi yakalandı

5

Antalya'da 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

6

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

7

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

8

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

9

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi