Tekirdağ’da 1 Eylül hevesine nazar değdi: Balıkçılara poyraz engeli

Tekirdağ’da 1 Eylül hevesine nazar değdi: Balıkçılara poyraz engeli

Tekirdağ’da 1 Eylül hevesine nazar değdi: Balıkçılara poyraz engeli

Tekirdağ’da 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılara poyraz engel oldu. Yeni sezonun hevesiyle denize açılan balıkçılar, poyrazın geçmesini bekliyor.
1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla büyük bir heyecan ile denize açılan Tekirdağlı balıkçıların hevesi kursağında kaldı. Marmara Denizi’nde etkili olan poyraz sebebiyle Tekirdağlı balıkçılar teknelerini ilçelerdeki balıkçı barınağına çekerek poyraz fırtınasının geçmesini bekliyor. Balıkçılar, bu sezon balığın çok olduğu umuduyla denize ağları bıraktıklarını fakat denizde poyrazın sert esmesi sonrasında herhangi bir olumsuz duruma karşı karaya dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu yaptığı açıklamada, “Havaların esmesiyle balıkçı arkadaşlarımız ağ bakımlarına devam ediyorlar. Motorlarının yağlarını sularını kontrol ediyorlar. Allah izin verirse önümüzdeki Cuma günü havaların dinmesiyle ‘Vira Bismillah’ diyeceğiz. Vatandaşlarımız, inşallah uygun ve taze balık yiyecekler” dedi.

"Umudumuz lüfer ve palamut"
Pehlivanoğlu açıklamasının devamında, “Bizim umudumuz bu sezon inşallah lüfer ve palamut olacak. Hemen ardından hamsiden de çok umutluyuz. Vatandaşlarımızı inşallah uygun ve taze balığa doyuracağız. Tabi havalar sert estiğinden denize çıkamıyoruz. Poyrazın ardından balıkçı arkadaşlarımız faaliyetlerine devam edecekler inşallah” ifadelerini kullandı.


Güncel 7.09.2022 13:24:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeşilay Adana Şubesi Başkanı Yıldırım, basınla buluştu

2

Adana'da koruyucu aileler ve evlatları iftar programında buluştu

3

Kahramanmaraş’ta kar yağışı ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor

4

GÜNCELLEME 2- Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

5

Burdur'da ormanlık alana devrilen araçtaki 3 kişi yaralandı

6

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Kadzadej, Hatay'da depremzedelerle iftar yaptı

7

Davraz Kayak Merkezi'nde çığ tatbikatı yapıldı

8

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri siber suçlara ilişkin bilgilendirildi

9

Vakıf Katılım 10'uncu yılında 784,2 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı

10

Kuveyt Türk'ün "Girişimci Kaşif-İlk Fikrim" programının yeni dönem eğitimleri Gaziantep'te başladı