Tekirdağ’da ‘çayır tırtılı’ incelemesi

Tekirdağ’da ‘çayır tırtılı’ incelemesi

Tekirdağ’da ‘çayır tırtılı’ incelemesi

Son zamanlarda Trakya’da yer alan tarım arazilerinde görülmeye başlayan çayır tırtılı zararlısı için Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından incelemeler yapıldı.
Trakya’da ayçiçeği zararlısı ’çayır tırtılı’ bazı tarlalarda yoğun olarak görülmeye başlanması üzerine Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, ayçiçeği tarlalarında incelemede bulundu.
Ayçiçeği tanelerini ve yapraklarını yiyerek ürüne zarar veren çayır tırtılı (Loxostege sticticalis) ile mücadele için alınacak önlemleri üreticilere aktarmak üzere Tekirdağ’ın 11 ilçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri ile ortaklaşa hareket edeceklerini belirten Öcal, “Tüm ilçelerimizde görevli teknik personellerimizce saha çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Söz konusu zararlı ile mücadelede üreticilerimizin zarar görmemesi için üreticilerimize, ayçiçeği tarlalarında kontrollerini yapmaları ve zararlı ile karşılaşmaları durumunda en kısa sürede yer aletleri ya da insansız hava araçları (dron) kullanılarak vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı ile mücadele kontrollerine devam edeceğiz” dedi.


Güncel 15.07.2022 16:33:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 105 şüpheliyi yakalandı

2

TEB ile EBRD'den yeşil dönüşüm için 100 milyon avroluk anlaşma

3

Osmaniye’de kadın kooperatiflerine teknik gezi

4

Osmaniye'deki kazada ölen 3 kişi toprağa verildi

5

Uzm. Dr. Mürsel Koçer’den veda mesajı: Osmaniye sağlıkta tarihi bir dönüm noktasına ulaştı

6

Osmaniye'de trafik kazasında ölen karı kocanın cenazeleri toprağa verildi

7

Vodafone FLEX'ten 5G odaklı yeni yıl fırsatları

8

Okulun atıl bahçesini açık hava sınıfına dönüştürüp çocuklara doğayı sevdirdi

9

Elmalı'da devlet hastanesine tıbbi cihaz desteği

10

LOreal Türkiye'nin Bilim Kadınları İçin programında ödüller sahiplerini buldu