Tekirdağ’da yağmur sineği operasyonu

Tekirdağ’da yağmur sineği operasyonu

Tekirdağ’da yağmur sineği operasyonu

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Mart ayında başladığı sivrisinek, larva, uçkun ve vektör mücadelesini ara vermeden sürdürüyor. Şehrin her yerinde, uzman ekipler mesai mefhumu gözetmeksizin kanatlı ve kanatsız zararlılarla mücadele ediyor.
Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Veteriner Hizmetleri Birimi ekipleri tarafından dört koldan sürdürülen ilaçlama çalışmaları ile Süleymanpaşa halkının sivrisinek, yağmur sineği ve diğer zararlıların vereceği rahatsızlıklardan korunması amaçlanıyor.
Yaz yağmurlarıyla artan sinek nüfusuna müdahale edildi
Geçtiğimiz hafta aralıklarla kendini hissettiren yaz yağmurları sonrası yükselen nem oranıyla birlikte artış gösteren yağmur sineklerinin sebep olabileceği olumsuzluklara karşı önlem alan ekipler, çöp konteynerleri, üzeri açık durgun su birikintileri, otluk ve çalılık alanlar başta olmak üzere, sokaklar ve caddelerde ilaçlama ve bertaraf çalışmalarını başarıyla yürütüyor.
Yağmur sineklerine yönelik müdahalenin yanı sıra sivrisinek, karasinek ve diğer çok sayıda zararlıyla olan mücadele de hız kesmeden devam ediyor. Dere yataklarında, inşaat sahalarında ve diğer potansiyel yumurtlama alanlarında yoğunlaşan ilaçlama faaliyetleri ile zararlıların nüfusunun artmasının önüne geçiliyor.
Vatandaşlara hatırlatmada bulunuldu
Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri Birimi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, zararlılarla mücadelenin yaz sonuna kadar devam ettirileceği kaydedilirken, sineklerin özellikle durgun sular gibi alanlarda hızla üreyebildikleri hatırlatıldı. Ayrıca vatandaşlara da evlerin ya da sitelerin bahçelerinde, sokaklarda ve devam eden inşaatlarda ağzı açık şekilde su varilleri ve benzeri durgun su kaynaklarına izin vermemeleri, sineklerin üremelerine imkân sağlayacak ortamların oluşmasına mani olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.


Güncel 15.08.2022 15:47:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi