TEKNOFEST’te çocuklar uzay yolculuğu deneyimi yaşadı

TEKNOFEST’te çocuklar uzay yolculuğu deneyimi yaşadı

TEKNOFEST 2023 de ASELSAN Tekno Macera Platformuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya katılıp kazanan çocuklar astronot kıyafetleri giyerek uzay yolculuğuna çıktı. Kerem Ulu," Büyüyünce uçak mühendisi olmak istiyorum. TEKNOFEST’teki gibi uçaklar yapmak istiyorum. Uzay yolculuğuna çıktım. koltuklar salandı. Marsa gittik" dedi. 

TEKNOFEST 2023 heyecanı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi Atatürk Havalimanı’na akın etti. TEKNOFEST ’in paydaş kuruluşlarından olan ASELSAN’da yerini aldı. ASELSAN Tekno Macera Platformuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Parkta çocuklara için 5 istasyon kuruldu. İstasyonda uzay kompleksi oluşturuldu. İlk olarak çocuklar makine eşliğinde fotoğraf çekip uzay boşluğunda geziyor. Daha sonra çocuklara görevliler tarafından uzay istasyonuna mı sahip olmak istedikleri yoksa uzay yolculuğuna mı çıkmak istiyorsunuz diye 2 soru yönetiliyor. İstasyon inşa etmek isteyenler verilen kitlerle Uzay istasyonu tasarlıyor. Uzay yolcuğuna çıkmak isteyenler ise, astronot kıyafetlerini kendi istedikleri gibi özelleştirerek yolculuğa çıkıyorlar. 
Uzay yolculuğuna çıkmadan önce Görev odasına gelip Uzay bileti kazanmak için ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak üretilen telsizlerle bilgi yarışmasına katılıp sorulan sorulara doğru cevap vermeye çalışıyorlar. Sorulara doğru cevap verip parolayı öğrenen çocuklar telsizlerle haberleşerek bilet kazıyor. 
Sonra da uzay simülasyon merkezinde Uzay deneyimi yasarak gezenlerde geziyor. 

Uzay yolculuğu yapan Kerem Ulu,"Büyüyünce uçak mühendisi olmak istiyorum. TEKNOFEST’teki gibi uçaklar yapmak istiyorum. Uzay yolculuğuna çıktım. koltuklar salandı. Marsa gittik" dedi. 
 



Yurt Dünya 1.05.2023 11:01:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı