Teknopark İstanbul'dan BİGG Cube Incubation ile girişimcilere destek

Teknopark İstanbul

Teknopark İstanbul'dan BİGG Cube Incubation ile girişimcilere destek

ISTANBUL (AA) - Teknopark Istanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation; BIGG Cube Incubation projesiyle, 31 uygulayici kurulus arasindan destek almaya hak kazandi.

Konuya iliskin yapilan açiklamaya göre, Teknopark Istanbul, Istanbul Ticaret Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi is birliginde TÜBITAK 1512 Teknogirisim Destek Programi ile girisimcilik ekosistemine sagladigi desteklere bir yenisini daha ekliyor.

Teknopark Istanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation; BIGG Cube Incubation projesiyle TÜBITAK 1601 Bireysel Genç Girisim (BIGG) projesi kapsaminda 31 uygulayici kurulus arasindan destek almaya hak kazandi.

Istanbul Ticaret Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi is birliginde yürütülecek projeyle akilli ulasim, temiz teknolojiler, akilli üretim sistemleri, iletisim ve sayisal dönüsüm, saglik ve iyi yasam, sürdürülebilir tarim ve beslenme alanlarinda is fikri olan girisimcilere mentorluk destegi verilmesi hedefleniyor.

Programdan yararlanmak isteyen girisimcilerin saglamalari gereken ön sartlar daha önce Teknogirisim Sermayesi ya da TÜBITAK 1512 destegi almamis olmak ve herhangi bir sirkette ortakligi bulunmamak olarak siralanirken, 1 yil içinde mezun olabilecek lisans ögrencileri, yüksek lisans ile doktora ögrencileri ve son mezuniyetinin üzerinden 10 yil geçmemek sartiyla mezunlar basvurabiliyor.

Teknoloji ve yenilik odakli is fikirlerine ön ödemeli 200 bin lira hibe destegi saglayan TÜBITAK BIGG programina, https://www.cubeincubation.com/basvur linki üzerinden basvuru yapilabiliyor.


- Girisimcilere ihtiyaç duydugu her alanda destek


Açiklamada verilen bilgiye göre, Cube Incubation; girisimcilik ve yeni fikirlere verdigi önemle girisimcilerin is fikirlerini hayata geçirme yolunda karsilastiklari birçok zorlugu asmalari için çözüm üretiyor.

Cube Incubation son olarak TÜBITAK'tan destek almaya hak kazandigi yeni projesi kapsaminda, girisimcilere is fikirlerini gelistirmeleri, fikir ve ortaya çikacak ürünün dogrulanmasi, performans analizlerinin yapilmasi, is planlarinin degerlendirilmesi gibi ihtiyaç duyabilecekleri her alan ve konuda egitim ve mentorluk destegi saglamayi amaçliyor.

BIGG Cube Incubation projesiyle girisimciler, ofis, islak kuru laboratuvar ve temiz oda imkanlarindan yararlanirken Teknopark Istanbul'un sunacagi genis ag sayesinde de çesitli sirketlerle görüsme imkani bulacak ve derin teknoloji tabanli gelistirmeler yapan girisimler ile ayni ekosistemde çalismalarini hayata geçirebilecek.

Girisimciler ayrica Teknopark Istanbul Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) araciligiyla patent destegi alabilecekleri gibi dijital medya ve PR çalismalari kapsaminda sunulan desteklerden de rahatlikla yaralanabilecek.


- "Yerli ve milli üretimin gelisiminde büyük yol kat ediyoruz"


Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, kuluçka merkezi Cube Incubation'da girisimcilere pek çok destek sagladiklarini belirterek, su açiklamalarda bulundu:

"Teknolojiyle kalkinmayi hedef olarak alan ülkelerde girisim ekosistemi kritik bir rol oynuyor. Teknoparklarda yenilikçi is fikirleri üzerinde çalisan pek çok girisim ülkemizin teknolojide disa bagimligini önemli ölçüde azaltan projelere imza atiyor. Teknopark Istanbul olarak biz de kuluçka merkezimizde bu girisimcilere yakindan destek sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu kapsamda BIGG projesi de bizim için heyecan verici bir proje ve bu projeden yararlanacak girisimcilerin degerli çözümlerini dinlemek ve hayata geçirilmesinde destek olmak için heyecan duyuyoruz. Ülkemizin girisimcilerine destek olmak için attigimiz her adimda yerli ve milli üretimin gelisimi yolunda da büyük yol kat etmekte oldugumuzun farkindaligiyla hareket etmekten son derece mutluyuz."



Politika 8.10.2020 14:07:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı