Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan: "Online sipariş sayımız 5,5 kat arttı"

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan:

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan: "Online sipariş sayımız 5,5 kat arttı"

ISTANBUL (AA) - MUSAB TURAN - Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, "Türkiye'de ilk vakanin görüldügü 22 Mart ila 1 Haziran arasindaki dönemde 2019'un ayni dönemine göre online ziyaretçi sayimiz 2'ye katlandi, müsterilerimizin yüzde 75'i bizi mobil cihazlardan ziyaret etti. Özellikle kadin ve genç ziyaretçi sayimizdaki yüksek artis ve yeni müsteri kazanimi bizim için çok degerli oldu. Teknosa.com'da siparis sayimiz 5,5 kat artti, 4 kat fazla ürünü müsterilerimizle bulusturduk." dedi.

Gürcan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, pandemi döneminin, dijitallesmeyi, yeni is yapis biçimlerini ve yeni trendlerin ortaya çikisini hizlandirdigini ifade etti.

Gürcan, "Teknosa olarak bu zor dönemde müsteri odakli dijitallesme ve dönüsüm konusunda son yillarda attigimiz adimlarin avantajini yasadik. Veriye dayali ve omnichannel is modelimiz sayesinde müsterilerimize erisme, onlarin beklentilerini hizli anlama ve buna uygun hizmet ve öneri sunma konusunda hizli aksiyon alabildik." diye konustu.

Online kanalda müsteri deneyimini iyilestiren adimlari hayata geçirdiklerini ifade eden Gürcan, herkesin artan teknoloji ihtiyaçlariyla bir an önce bulusmasi için mart ayinda online siparislerde ayni gün teslimat hizmetini 10 ile, ertesi gün teslimat hizmetini de 26 ile yayginlastirdiklarini bildirdi.

Gürcan, devamla sunlari kaydetti:

"Müsterilerimize siparislerini daha hizli ulastirmak için 11 ilde 12 magazamizi gölge magazaya (dark store) dönüstürdük, magaza stoklarindan ürün gönderimlerini yapmaya devam ettik. Teslimat yetkinliklerimizi çoklu kanal yapimizin, yayginligimizin sagladigi avantaj ile gelistiriyoruz.

Geçtigimiz günlerde sektörde bir ilk olan 'araçta teslimat (click & drive)' hizmetini de devreye aldik. Müsterilerimiz online alisverislerinde eve hizli teslimat ve magazadan al (Click & Collect) seçeneklerine ek olarak magazaya girmeden, magaza ile anlastigi teslimat/otopark noktasindan ürününü teslim alabiliyor. Ilk etapta Türkiye'de 11 ilde 19 magazada pilot olarak hayata geçirdigimiz araçta teslimat hizmetini, tüketicilerden gelecek talep dogrultusunda gelistirip diger magazalara da yayginlastirmayi planliyoruz."


- "23 CarrefourSA marketinde teknoloji alanlari olusturduk"


Bülent Gürcan, Kovid-19 salgini ile öne çikan hijyen ürünlerini portföylerine kattiklarini, ürün ve marka çesitliligini müsteri egilimleri dogrultusunda artirmaya devam edeceklerini bildirdi.

Pandemi nedeniyle evde kalinan süre zarfinda online alisveris yapamayanlar veya tercih etmeyenler için alternatif bir erisim kanali olusturmak üzere CarrefourSA ile güç birligine gittiklerini belirten Gürcan, "Müsterilerimiz, markete temel gida ihtiyaçlari için gittiginde ihtiyaç duyduklari teknoloji ürünlerini de alabilsinler diye Istanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Antalya'daki 23 CarrefourSA marketinde teknoloji alanlari olusturduk. Bu inisiyatifi de gelistirerek sürdürmek istiyoruz." seklinde konustu.

- "Kisa sürede 5 yil sonrasinin e-ticaret trendlerine geçis yapildi"


Teknosa Genel Müdürü Gürcan, salgin öncesinde e-ticaretin dünyada oldugu gibi Türkiye'de de güçlü büyümeye devam ettigini, Bilisim Sanayicileri Dernegi'nin raporuna göre, Türkiye'de e-ticaret hacminin 2019'da yüzde 39 büyüyerek 83,1 milyar TL'ye ulastigini bildirdi.

2018'de yüzde 5,3 olarak ölçülen online perakendenin toplam perakende içindeki payinin ise geçen yil yüzde 6,2'ye yükseldigini animsatan Gürcan, sunlari kaydetti:

"Teknosa açisindan da 2019, online kanalda yüksek performansli bir yil oldu. Yeni altyapimiz, hizli sevkiyat seçeneklerimiz, ürün bulunurlugumuz ve çesitliligimizin sagladigi iyilesme ile hizmet kalitesinde fark yarattik. Sonuç olarak online ciromuz, yil toplaminda 2018'e göre yüzde 40 artarken, son çeyrekteki ciro artisi yüzde 90'i geçti. Toplam ciromuz içinde online'in payi yüzde 7'ye ulasti. 2020 yilina da hizli basladik. Ilk çeyrekte e-ticaret kanalindaki performansimiz 2'ye katlandi. Online satislarin payi toplam ciromuz içinde yüzde 10,7'ye ulasti.

Türkiye'de ilk vakanin görülmesinden itibaren e-ticarette ekstra hareketlenme basladi. 22 Mart aksami Türkiye genelinde tüm magazalarimizi kapattiktan sonra Teknosa.com ve mobil platformlarimiz üzerinden müsterilerimizi teknoloji ihtiyaçlariyla bulusturmaya devam ettik. Salgin süreciyle birlikte tüm dünyada ve ülkemizde online alisveriste siçrama oldu. Korunma tedbirleri geregi magazalarin kapali oldugu ve evde vakit geçirilen süreçte online alisverisçi kitlesi kosullar geregi artti. Ilk kez internetten alisveris yapan pek çok insan oldu. Kisa sürede 5 yil sonrasinin e-ticaret trendlerine geçis yapildi."


- "5-10 kat arasi ciro artislari gördük"

Bülent Gürcan, Türkiye'de ilk vakanin görülmesinden magazalarin 1 Haziran'da tekrar açilmasina kadar geçen sürede Teknosa.com'da hem trafik hem de satis olarak rekorlar kirdiklarini söyledi.

Gürcan su bilgileri verdi:

"Türkiye'de ilk vakanin görüldügü 22 Mart ila magazalarin açildigi 1 Haziran arasindaki dönemde 2019'un ayni dönemine göre online ziyaretçi sayimiz 2'ye katlandi, müsterilerimizin yüzde 75'i bizi mobil cihazlardan ziyaret etti. Özellikle kadin ve genç ziyaretçi sayimizdaki yüksek artis ve yeni müsteri kazanimi bizim için çok degerli oldu. Teknosa.com'da siparis sayimiz 5,5 kat artti, 4 kat fazla ürünü müsterilerimizle bulusturduk.

Evde egitim, eglence ve uzaktan çalismaya dönük olarak notebook'lar, tabletler, gaming ürünleri, akilli telefonlar, yazicilar, wireless modemler ve konsollar çok satildi. Kisisel bakimda özellikle tiras makineleri ve saç kesme ürünleri en çok satan ürünler arasinda yer aldi. Ev temizliginde kolaylik saglayan sarjli ve robot süpürgelere olan talep dikkat çekti. Ev aletlerinde de dönem özelinde firin, ekmek yapma makinesi, ütü gibi ürünler adet ve cirosunu en çok artiran ürünler arasinda yer aldi. Bazi ürünlerin online satislarinda 5-10 kat arasi ciro artislari gördük. Teknosa, bugüne kadar tüketicinin ihtiyaçlarini iyi dinleyip iyi analiz etme ve bu ihtiyaçlara uygun hizli refleks veren bir sirket olmasi ile fark yaratti."

Gürcan, Teknosa olarak çalisanlarin, müsterilerin ve toplumun sagligini en temel öncelik olarak belirlediklerini, bu çerçevede maksimum izolasyon ve is sürekliliginin saglanmasi amaciyla pandemi sürecinin basindan itibaren en üst seviyede önlemler aldiklarini söyledi.


- "Teknosacell abonelerine özel kredi ile ürün alma kolayligi saglaniyor"


Teknosa Genel Müdürü Gürcan, Teknosa'ya özel gelistirilmis, merkezi ve esnek yapili PC kasalari sayesinde birçok hizmeti müsterileri ile bulusturduklarini belirterek, "Kasalarimiz, hem is yapis süreçlerinde verimlilik sagliyor hem de müsterilerimiz için islemleri hizli ve kolay hale getiriyor. Farkli alanlarda is ortaklarimizla tüm çalismalarimizda çok kisa sürede gelistirmeler yapabiliyoruz. Örnegin birlikte çalistigimiz bankalar ile yapilan entegrasyon sayesinde müsterilerimiz ödemeyi kredi ile yapabiliyor." dedi.

Günümüzün önemli yeniliklerinden alternatif ödeme sistemleri olarak yer almaya baslayan, ödeme kartlarinin sahibi olan müsterilerin, magazalarda kendi hesaplarina "Para Yükleme Hizmeti" alabildigini anlatan Gürcan, söyle konustu:

"Müsterilerimiz kendilerine ait Papara, Ininal ve Aköde (Tosla) kartlarina magazalarimizda, saniyeler içinde para aktarip islem yapabiliyorlar. Bunun yani sira günümüzün en önemli ve ragbet gören teknolojilerinden 'dijital kod satisini' saniyeler içerisinde gerçeklestirebiliyoruz. Müsterilerimiz, magazalarimiza gelerek online film/dizi platformlarina, eglence ve oyun dünyasina ait yüzlerce ürüne, uygulamaya ait dijital kodlari Teknosa güvencesi ile hizla satin alip kendi hesaplarina yükleyebiliyor.

Teknoloji perakendeciliginde bir ilki gerçeklestirerek hayata geçirdigimiz Teknosacell hattimiz ile müsterilerimize halihazirda çesitli kolayliklar sagliyorduk. Kasalarimizdaki uygulama ile Teknosacell abonelerine özel kredi ile ürün alma kolayligi da saglaniyor, tutar telefon faturalarina ekleniyor."



Yurt Dünya 30.06.2020 11:22:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Afşinli LGS sınavı birincisi Gümüşsoy'un hayalinde mühendislikle tıp var

2

Adana'da yılbaşından bu yana 1825 motosiklet trafikten men edildi

3

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlık alanda yangın çıktı

4

Alanya'daki bıçaklı kavgada gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı

5

Mersin'de baraj gölüne giren kişi boğuldu

6

Adana'da oyun salonları ve bahis bayileri "çocuklar için" denetlendi

7

GÜNCELLEME - Mersin'de evde çıkıp makilik ve zirai alana sıçrayan yangın kontrol altında

8

Mersin'de kontrollü yıkımı yapılan binadan kopan molozlar yola saçıldı

9

Burdur Valisi Öksüz, LGS sınavında tam puan alan 2 öğrenciyi ödüllendirdi

10

Mersin'de evde çıkan yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü