Tekstil Park Sanat Galerisi’nde ’Kadınların Gizemli Dünyaları’ adlı sergi açıldı

Tekstil Park Sanat Galerisi’nde ’Kadınların Gizemli Dünyaları’ adlı sergi açıldı

Tekstil Park Sanat Galerisi’nde ’Kadınların Gizemli Dünyaları’ adlı sergi açıldı

Sanatsal faaliyetlerle de adından söz ettiren Aydın Büyükşehir Belediyesi bir büyük sanatçının eserlerini daha Aydınlılarla buluşturuyor. Prof. Hayati Misman’ın gravür ve resimlerinden oluşan ’Kadınların Gizemli Dünyaları’ adlı sergisi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde açıldı.

Açılışa katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınlıları sanatçılarla ve eserleriyle buluşturmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Sanatçıyı Aydın’da misafir etmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Bugün sanat galerimiz büyük bir sanatçımız olan Prof. Hayati Misman’ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçımızla Aydınlıları buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Sanatçımızın eserlerine de baktığımızda kadın, tüm renkleriyle hayatın her alanında; aynı Aydın’ın kadınları gibi. Tüm Aydınlıları sanatçımızın eserlerini görmeye Tekstil Park Sanat Galerisi’ne bekliyoruz” dedi.

Aydın’a bir sanat galerisi kazandırdığı için Başkan Çerçioğlu’nu tebrik eden sanatçı Misman ise “Başkanımızı kutluyoruz. Biz resimlerimizi atölyelerimizde yapıp bırakıyoruz. Eserlerimizin halkla buluşması bizim de tercihimiz. Fakat biz sanatçıların böylesi imkânları yok. Belediye bize böyle bir imkan sunduğu zaman biz resimlerimizi halkla buluşturmak istiyoruz. Sanat adına bir nebze de olsa bir şeyleri aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Serginin küratörü İbrahim Karaoğlu ise sanatın da bir buluşma olduğunun altını çizip “Çok güzel bir buluşma. Zaten sanatın kendisi de bir buluşma; düşle gerçeğin, gerçekle gerçekdışının bir buluşması. Bu mekânı çok sevdim. Aydın gibi tarihsel ve kültürel bir belleğe sahip olan bir kentin böyle bir belediye galerisinin olmasını çok önemsiyorum. Ben de Özlem Hanım’ı bu anlamda kutluyorum. Sergilerin de hocaların hocalarının sergileriyle sürdürülmesi, sonrasında da genç sanatçıların eserleriyle devam edilmesi buranın yaşaması için çok iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sergi 1 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.


Güncel 27.07.2022 15:28:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

2

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

3

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

4

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

5

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

6

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu

7

Antalya'da yapılacak "COP31"in turizmi çeşitlendirip sezonu uzatması bekleniyor

8

Antalya'da kanala düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

9

Lexus LBX "En İyi Kabine Sahip Küçük SUV" seçildi

10

Hatay Valisi Masatlı, Antakya'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi