Temel: Şehitlik ve gazilik makamı her makamdan üstündür

Temel: Şehitlik ve gazilik makamı her makamdan üstündür

Temel: Şehitlik ve gazilik makamı her makamdan üstündür

Osmaniye’de faaliyet gösteren Kadın Doğum Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Temel, Gaziler Günüyle ilgili mesaj yayımladı. Temel, şehitlerin hatırasını yaşatırken gazileri toplumsal hayatta saygıyla anmak gerektiğini söyledi.

Temel mesajının devamında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' Rütbesi verilmesinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü idrak ediyoruz.

Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine Şehitler ve Gaziler vermekten asla kaçınmayacak olan Türk Milleti, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, Gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı edecek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir. Biz ana ve babaların ellerine kına yakarak asker ocağına uğurladığı evlatlarına “ya şehit ol ya gazi” diye öğütte bulunduğu, şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir milletin mensuplarıyız. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz, milletimizin gönlünde daima farklı bir mertebededir. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyor, “Gaziler Günü’nü” kutluyorum” dedi.

Haber: Murat Boz - OSMANİYE



Osmaniye 17.09.2022 15:46:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonun da 5kişi tutuklandı

2

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Osmaniye'yi Ziyaret Etti

3

Kadirli’li Genç Adana’da Vurularak Öldürüldü

4

Osmaniye'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Hasanbeyli'nin Yeni Kaymakamı Dervişoğlu Göreve Başladı

6

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

7

İş Kazasında Yaşamını Yitirdi

8

Vali Yılmaz'dan, Başkan Kadıoğlu'na Ziyaret

9

Osmaniye'de öğrencilerin tasarladığı robotların yarıştığı etkinlik başladı

10

Osmaniye’de Anne Köpek ve 5 Yavrusu İtfaiye Ekipleri Tarafından Kurtarıldı