Temsa, ilk elektrikli otobüs ihracını İsveç'e yaptı

Temsa, ilk elektrikli otobüs ihracını İsveç

Temsa, ilk elektrikli otobüs ihracını İsveç'e yaptı

ISTANBUL (AA) - Temsa, elektrikli sehir içi otobüsü MD9 electriCITY'nin ilk ihracatini Isveç'e gerçeklestirdi.

Temsa'dan yapilan açiklamaya göre, sirket mühendisleri tarafindan gelistirilen ve sirketin Adana'daki tesislerinde üretilen 6 adet MD9 electriCITY elektrikli otobüs, Isveç'e dogru yola çikti.

Söz konusu araçlarin, önümüzdeki günlerde Göteborg yakinlarindaki Öckerö bölgesine ulasmasi ve kisa süre içinde trafige çikmasi bekleniyor.

Toplam 1000 araçlik filosuyla bölgenin en seçkin yerel operatörlerinden olan Connect Bus'a satisi gerçeklestirilen bu araçlar, Öckerö Belediyesi'nin toplu tasima faaliyetlerinde kullanilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Sabanci Holding Sanayi Grup Baskani ve TEMSA Yönetim Kurulu Baskani Cevdet Alemdar, geçen günlerde tamamlanan hisse devriyle sirkette yeni bir sürecin basladigini belirterek sunlari kaydetti:

"Sabanci Holding ve PPF Group ortakliginda, Temsa'nin özellikle küresel pazarlarda çok daha güçlü bir yapiya kavusacagi bir döneme giriyoruz. Bu ihracat hamlesini de 50 yili askin süredir Türk sanayisine hizmet veren Temsa'nin yazacagi yeni basari hikayesinin ilk adimi olarak görüyoruz. Türk mühendisliginin bir ürünü olan Temsa markali elektrikli araçlari Isveç'te yollarda görmek bizler için büyük gurur ve mutluluk kaynagi.

Bu ihracat sadece Temsa için degil ayni zamanda ülkemiz ekonomisi ve Türk sanayisi için de çok önemli bir adim, bir dönüm noktasi. Hepimizin bildigi gibi Isveç, dünyada karbon emisyonunun azaltilmasi konusunda en aktif çalisan, elektrikli araçlar konusunda da en fazla bilgi birikimine sahip ülkelerden bir tanesi. TEMSA'nin ilk elektrikli araç ihracatini Isveç'e yapmasi bizim için çok anlamli."


- Dünyada toplu tasimanin gelecegi elektrikli araçlar odaginda sekilleniyor"


Temsa CEO'su Tolga Kaan Dogancioglu, seri üretime hazir hale getirdikleri MD9 electriCITY, Avenue Electron ve Avenue EV model elektrikli araçlarla, bu alanda müsterilerine birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender üreticilerden biri olduklarini aktardi.

Dogancioglu, "Dünyada toplu tasimanin gelecegi elektrikli araçlar odaginda sekilleniyor. Biz de bu gelecekte oyun kurucu sirketler arasinda yer almak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Simdi yeni organizasyon yapimizin da verdigi güç ve heyecanla, özellikle yurt disi pazarlarda çok daha büyük basarilara imza atacagimiz bir döneme giriyoruz. Isveç'e gerçeklestirdigimiz 6 adetlik MD9 electriCITY ihracatimizla da bu dönemin ilk adimini atmis olduk." degerlendirmesinde bulundu.

Connect Bus Yönetim Kurulu üyeleri ve yetkililerinin geçen dönemlerde Adana'ya geldiklerini ve araçlarla ilgili yerinde detayli bilgiler aldiklarini bildiren Dogancioglu, önümüzdeki günlerde ihracat adetlerini çok daha üst seviyelere çikaracaklarini kaydetti.

Dogancioglu, "Bununla birlikte bölgedeki diger operatörlerin de elektrikli araçlarimiza yönelik talebi var. Onlarla da görüsmelerimizi sürdürüyoruz. Araçlarimizin bölgede trafige çikmalariyla birlikte kendileri de bu araçlari daha yakindan tanima firsati bulacaktir." ifadelerini kullandi.




Politika 27.11.2020 12:29:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı