Tenis: Club Megasaray Açık Tenis Turnuvası

Tenis: Club Megasaray Açık Tenis Turnuvası

Tenis: Club Megasaray Açık Tenis Turnuvası

ANTALYA (AA) - Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, yaptıkları projeler ile teniste dünyanın en başarılı ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini bildirdi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Belek Turizm Bölgesi'ndeki Megasaray Tenis Akademisi kortlarında düzenlenecek Club Megasaray Açık'ın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, teniste genç sporcuların yoğunlukla bulunduğu potansiyeli yüksek bir ülke olduklarını söyledi.

İlerleyen yıllarda dünyanın en iyi sporcularının Türkiye'den çıkabileceğini belirten Yılmaz, doğru projeler yaparak tenisin zengin sporu algısını yıkıp her kentte profesyonel sporcularla oynanmasını sağlamak istediklerini vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun kendilerine çok önemli destek verdiğine dikkati çeken Yılmaz, "Federasyon olarak teniste dünyanın en başarılı ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bunu başarmak için bu tarz önemli turnuvaları yapmaya devam edeceğiz. İki hafta üst üste challenger turnuvası düzenleyebilme potansiyelimiz ile bu sporda itibarı yüksek bir ülke haline geldik. Artık bir tenis ülkesiyiz. " ifadelerini kullandı.

Sporun gelişmesi için sponsorlukların önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Antalya'da turizm sektörünün önemli isimlerinden Şahinler Holding'in kurduğu akademi ve yaptığı ev sahiplikleri ile tenisin lokomotif kuruluşu haline geldiğini dile getirdi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ise tenis akademisini kurdukları yıldan bu yana 100 turnuva gerçekleştirdiklerini ve 3 bin sporcuyu ağırladıklarını belirtti.

Belek'te yaygın olarak golf sporunun yapıldığına dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

"Tenis de bölge için alternatif bir spor haline getirmek için uğraşıyoruz. Bizim otele her yıl mart ve nisan aylarında 700 tenisçi geliyordu. Kortlarımız ilk yapıldığımız yıllardan bu yana vardı. Tenis akademisiyle kortlarımızı ikiye katladık. Bu akademi ile yetenekli çocukları bulup onları geliştirmeyi istiyoruz. Sporcularımız bu turnuvalara katılarak da tecrübe kazanacaklar. Marsel İlhan gibi oyuncuların önünü açacağız. Anadolu'nun yetenekli çocuklarını bulup geliştiriyoruz ve onları dünya çapında tanınan tenisçiler haline getirmek istiyoruz."

Antalya Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Gürhan da Antalya turizmin başkenti olduğu kadar sporun da ülkedeki en önemli merkezlerinden olduğunu belirtti.

Salgın döneminde bile bilim kurulunun önerileri doğrultusunda çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Gürhan, "Kentte yılda ortalama 2 bin 500 takım kamp yapıyor. 100 bine yakın sporcu misafir ediyoruz. 500 tenis kortu ve 200 takımın aynı anda kamp yapacağı antrenman sahalarına, 13 de stadyuma sahibiz. Tenisin de en önemli adreslerinden birisi haline geldik." diye konuştu.

Turnuva direktörü Barış Şahin de Megasaray Tenis Akademisi'nde yetenekli gençleri buluşturduklarını ve yoğun bir şekilde antrenman yaparak onları geliştirdiklerini söyledi. Şahin, akademi sayesinde dünyaca ünlü genç sporcuları yetiştirdiklerini belirtti.

Salgın sürecinde böyle bir turnuva düzenlendiği için yetkililere teşekkür eden milli sporcu Marsel İlhan ise milli takım kaptanı olarak oyuncuların performansından memnun olduğunu ve gelecek yıllarda önemli başarılar elde edeceklerine inandığını vurguladı.

Antalya'daki sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ertelenen turnuvanın yine hava şartlarına bağlı olarak birkaç gün içerisinde başlaması planlanıyor.



Bölgeden 27.01.2021 13:24:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı