Tepecik’te 6 hane kısmi karantinada

Tepecik’te 6 hane kısmi karantinada

Tepecik’te 6 hane kısmi karantinada

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tepecik Beldesinde 9 kişide Korona virüs (Kovid-19) tespit edilmesi üzerine 6 bina tedbir amaçlı karantinaya alındı.
Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tepecik beldesinde 6 binada yaşayan 9 kişi de Kovid-19 vakalarının görüldüğünü söyledi.
Kovid-19’un kız isteme merasimi nedeniyle toplanan kişiler arasında yayıldığı ihtimali üzerine beldede 6 ev Korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.
Tepecik Belediye Başkanı Ahmet Tekin," Son günlerde Korona virüs konusunda normalleşmeye gidilmesi ile bazı kişilerin buna dikkat etmemesi ve düğündür, nişandır, misafirliğe gidilip gelinmesi neticesi vakalarda artış görüldü. Vatandaşlarımıza sosyal mesafeye uymaları, zaruri ihtiyaçlar halinde çıkılmaması, maske takmaları ve birbirlerine gidilip gelinmemesi konusunda önceden olduğu gibi şimdi de uyarılarımızı yapıyoruz. Tepecik Beldemizde şu an için 6 evde 9 kişide vaka tespiti oldu" dedi.
Kaymakam Kara, "Manisa’dan bir aile, kız istemek için Tepecik beldesindeki bir ailenin evine gelmiş. Kız isteme merasimi nedeniyle de akrabalar toplanmış ve misafirlerle birlikte toplu yemek yenmiş. Bir süre sonra aileden bazı kişilerde Covid-19 belirtileri görülmesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü filiyasyon ekipleri hemen çalışma yaptı. Bunun neticesinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak vaka sayılarında meydana gelen artışın önünü kesmek, yayılımını engellemek için birbiriyle akraba olan bu kişilerin yaşadığı binaları tespit ederek karantinaya aldık."
Kara, 14 günlük karantina sürecinde bu ailelerin ihtiyaçlarının Vefa Destek Grupları tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
Karantinaya alınan binaların bulunduğu sokaklarda İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri önlem aldı.
Cami ve belediye hoparlöründen de sık sık uyarılar gerçekleştiriliyor.


Güncel 21.06.2020 19:37:44 0
Anahtar Kelimeler: tepecik’te 6 hane kısmi karantinada

İlginizi Çekebilir

1

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

2

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

3

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

4

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

5

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

6

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

7

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

8

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

10

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı