TERAPİDER'den "kaygı ve korkularınız hayatınızı mahvetmesin" uyarısı

TERAPİDER

TERAPİDER'den "kaygı ve korkularınız hayatınızı mahvetmesin" uyarısı

ADANA (AA) - Aile Terapileri ve Tarapistleri Dernegi (TERAPIDER) Genel Baskani Taner Canatar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle birçok kisinin kaygi ve korkularinin arttigini belirtti.

Canatar, AA muhabirine, ana sloganlarinin mutlu insanlar, huzurlu aileler ve saglikli bir toplum oldugunu söyledi.

TERAPIDER olarak destek isteyen her kisi ya da kuruma ellerinden geldigince yardimci olmaya çalistiklarini ifade eden Canatar, bu sikintili süreçte bilgilendirici bültenler yayinlamaya, ücretsiz destek hattindan sorulari cevaplamaya ve online terapilerle insanlara yardimci olmaya çalistiklarini kaydetti.

Bu dönemde saglikli bir toplum algisini bozacak küresel bir salginla karsi karsiya olundugunu ifade eden Canatar, söyle devam etti:

"Insanlarda yogun bir kaygi ve korku yaratan, ölüm korkusunun süreklilik gösterdigi bir dönemdeyiz. Hem sosyal hem aile hem de is hayatimizda hiç ummadigimiz, beklemedigimiz bazi problemlerle karsi karsiya kaliyoruz. Bu dönemde hem issizlik yani ekonomik kayiplar çok artiyor, hem mevcut hayatimiza ait düzenimiz altüst oluyor ve bozuluyor. Bu düzen bozuklugundan en çok kadinlar ve çocuklar etkileniyor. Hala bu büyük tehdit hepimiz için devam ediyor. Hepimizin dengesini bozuyor, ruhsal dünyasina etki ediyor. Bununla bas etmek zaman zaman zor olmakla birlikte gitgide daha zorlasiyor. Kaygi ve korkularimizin bir çogunun normal kabul edebilecek bir dönem yasiyoruz. Gerçek bir tehditle karsi karsiyayiz ve bu gerçek tehdit karsisinda kaygilaniyor ve endiseleniyor olmak normal, hos görülebilir. Yeter ki bu kaygi ve korkularimiz hayatimizi mahvetmesin."

Hosgörünün, yardimlasmanin, sevginin egemen olmasi gerektigi bir dönemde olundugunu aktaran Canatar, kaygi ve endiselerle ancak bu sekilde bas edilebilecegini söyledi.

TERAPIDER Üyesi Klinik Psikolog Seda Isik da bu süreçten en çok çocuklarin etkilendigini kaydetti.

Çocuklarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili detayli bir bilgiye sahip olmadigini ve bu nedenle kaygilarinin çok fazla oldugunu ifade eden Isik, bu süreçte ailelere çocugun gelisim düzeyine, yasina uygun dogru bilgileri aktarmasi tavsiyesinde bulundu.




Yurt Dünya 2.12.2020 12:24:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı