Termal kameraların tespit edemediği askeri kıyafet tasarlayacaklar

Termal kameraların tespit edemediği askeri kıyafet tasarlayacaklar

Termal kameraların tespit edemediği askeri kıyafet tasarlayacaklar

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM) Müdür Yardımcısı, Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Taner Özgüney’in termal kameraların tespit edemediği askeri kıyafet projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye uygun bulundu.
Ege Üniversitesi ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Taner Özgüney’in “Orta ve Uzun Dalga Kızılötesi Bölgesinde Tespit İmkanı Azaltılmış Askeri Kamuflaj Yapılarının Geliştirilmesi” projesi, TEYDEB 1501 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Prof. Dr. Özgüney’i makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri tarafından yürütülen projeler, desteklenmeye devam ediyor. Ayrıca Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezimiz, hem ordumuzun hem de emniyet mensuplarımızın giysi ve teçhizatlarına yönelik pek çok çalışma yürütüyor. Prof. Dr. Arif Taner Özgüney hocamızın yürüttüğü proje ile termal kameraya karşı kamuflaj sağlayan kıyafet geliştirilmesi planlanıyor. Hocamızı ve proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Projenin amacını anlatan Prof. Dr. Arif Taner Özgüney, “Orta ve Uzun Dalga Kızılötesi Bölgesinde Tespit İmkanı Azaltılmış Askeri Kamuflaj Yapılarının Geliştirilmesi isimli projemizde askeriyede görüntüleme sistemlerinden biri olarak kullanılan termal kameralara karşı kamuflaj sağlayan askeri personel kıyafeti geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda, düşük emistivite değerine sahip, vücut sıcaklığını tekstil yüzeyi içerisine absorblayarak personel güvenliği ve konforunun sağlanabileceği, termal kameralar tarafından tespit imkanı azaltılmış askeri ürünler ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Projemiz, TEYDEB 1501 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve üniversite üst yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 11.02.2022 09:27:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı