Terörden arındırılan Amanosların eteğindeki gölette su sporları yapılacak

Terörden arındırılan Amanosların eteğindeki gölette su sporları yapılacak

Terörden arındırılan Amanosların eteğindeki gölette su sporları yapılacak

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOGLU - Güvenlik güçlerince yürütülen basarili operasyonlarla terörden arindirilan Amanos Daglari etegindeki Karlisu Göleti, su sporlarina ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor.

Hatay kent merkezine yaklasik 10 kilometre mesafedeki Karlisu Göleti'ne Büyüksehir Belediyesince su sporlari için kurulan tesis, bölgenin turnuvalara ev sahipligi yapmasi için gelistiriliyor. Yemyesil dogasi ve manzarasiyla görenleri hayran birakan bölgede, gölete su sporlari için rampalar kuruluyor, direkler ve diger gerekli malzemeler yerlestiriliyor.

Su kayagi ve kano meraklilarini bireysel olarak agirlamaya baslayan tesis, bu yil yapilmasi planlanan organizasyonlarla adindan söz ettirecek.

- "Buranin farki, yemyesil doga içerisinde olusu"

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Su Kayagi Teknik Kurul Baskani Hüseyin Basaran, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bazi su kayagi turnuvalarinin yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle ertelendigini söyledi.

Tesiste, turnuva için gerekli rampalarin yerlestirildigini aktaran Basaran, söyle konustu:

"Rampalarin yerlesmesinin ardindan burasi Türkiye sampiyonalari için hazir durumda. Türkiye'de, kimisi deniz içerisinde, kimisi yapay göller içerisine kurulmus, su sporlari için uygun 13 merkez var. Buranin farki ise yemyesil doga içerisinde olusu. Her görenin hayran olacagi bir tesis olmus. Bizler de görünce hayran olduk. Kayseri, Sanliurfa ve Hatay'in aralarinda bulundugu 3 kente Türkiye'nin tüm sporcularini davet edip bir organizasyon planliyoruz."

Rampalarin kurulmasiyla eksik kalmayacagini belirten Basaran, turnuvalarin haricindeki hedeflerinin kentte yeni sporcular yetistirmek oldugunu anlatti.

- Sporcular tesisi begendi

Profesyonel su kayagi sporcusu Berke Bozdemir de bir yakininin davetiyle Bursa'dan tesise geldigini ifade etti.

Tesiste gösteri yaparak bu sporu sevdirmeye çalisacaklarini kaydeden Bozdemir, "Türkiye'nin birçok yerindeki su sporu tesislerini gezdim. Buranin yemyesil doga içerisinde olusu çok güzel. Hedefimiz burada Türkiye sampiyonasini yaptirmak." dedi.

Su kayagi sporcusu Erdinç Türkmen de geçen yil su sporlari yapmaya basladigi dile getirdi. Tesisi merak ettikleri için bölgeye gittiklerini, kisa süreli egitimin ardindan suda kaymaya basladiklarini aktaran Türkmen, "Daha önce terörle anilan bu yerde böyle bir tesisin kurulmasi çok güzel. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Su an hobi olarak sik sik kaymaya geliyoruz. Hedefim ise kendimi gelistirip profesyonelce bu sporu yapmak." diye konustu.



Bölgeden 26.06.2020 11:50:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi