Terziler, döşemeciler ve kadınların deprem bölgesine çadır üretimine geçti

Terziler, döşemeciler ve kadınların deprem bölgesine çadır üretimine geçti

Terziler, döşemeciler ve kadınların deprem bölgesine çadır üretimine geçti

Bilecik kent merkezinde bazı terziler, döşemeciler ve kadınların deprem bölgesine çadır üretimine geçti.
Bilecik Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışma çerçevesinde deprem bölgesinde kullanılmak üzere üretilen 100 çadır, deprem bölgesine bu akşam gönderilmeye başlanacak. Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Kültür ve Kongre Merkezinde devam eden çalışmaları inceleyerek, bilgi aldı.
"100 adet çadırı üretmiş olacağız ve bu akşama kadar bu çadırları tamamlayıp, göndermeyi planlıyoruz"
Bilecik Belediyesi’nin depremzedeler için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, "Deprem bölgesinde yaşanan felaketten dolayı çadır ihtiyacı doğdu. Bu yüzden Bilecik Belediyesi Atölye birimi, Halk Eğitim dikiş kurslarındaki kursiyerlerimiz ve aynı zamanda kooperatifimizdeki kadınlarımızın yardımlarıyla çadır üretmeye başladık. 100 adet çadırı üretmiş olacağız. Bu akşama kadar bu çadırları tamamlayıp, göndermeyi planlıyoruz. Yine Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle çadırların içine yatak, yastık, yorgan ve benzeri ihtiyaçları alacağız. Aynı zamanda esnaf ve vatandaşlarımızın destekleriyle çadırların içerisini ısıtıcılar, elektrikli sobalarla donatacağız. İhtiyaç olan alanlarda jeneratörler alacağız. Bilecik Belediyesi olarak afet bölgesinde bir çadır kent kurarak, buradaki vatandaşlarımıza biraz da olsa yardımcı olmaya çalışacağız. Bu anlamda vatandaşlarımızın bizlere destek ve yardımcı olmalarını da rica ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ayrıca, açıklamasında ayrıca yürütülen çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Bu zor günleri, daha çok kenetlenerek, atlatacağız’’ ifadelerini kullandı.


Güncel 13.02.2023 11:07:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da tarihi eser niteliğinde 3 kitap ve 18 obje ele geçirildi

4

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısüleyman, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da adaptasyon yeteneği ve lif kalitesi yüksek yeni pamuk çeşidi geliştirildi

6

Antalya'da eşinden boşanan kişi 8 kurban kestirdi

7

Gelidonya Feneri denizcilere ışık olmayı sürdürüyor

8

Jandarmanın durdurduğu TIR’ın dorsesinden 1 milyon 600 bin makaron çıktı

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti görevine başladı

10

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor