Tescilli örgü bebeklerle, çocuklara "maske kullanımını" aşılıyorlar

Tescilli örgü bebeklerle, çocuklara

Tescilli örgü bebeklerle, çocuklara "maske kullanımını" aşılıyorlar

KAHRAMANMARAS (AA) - FIRAT ÖZDEMIR - Kahramanmarasli kadinlar, kente ait tescilli bebekler "Çete" ile "Senem Ayse"nin de aralarinda bulundugu amigurumi oyuncaklari, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye dikkati çekmek amaciyla maskeli üretiyor.

Onikisubat ilçesindeki Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Egitim Merkezi'nde oyuncak örgü bebek üzerine egitim alan 16 kadin kursiyer, çocuklarin Kovid-19'a karsi maske kullanimini özendirmek için kollari sivadi.

Kursiyerler, basta Türk Patent ve Marka Kurumunca 5 yillik tasarim tescili alan ve kentin düsman isgalinden kurtulmasina önemli katki saglayan Kuvayimilliye unsurlari çeteleri simgeleyen "Çete bebek" ile yörenin kiyafetleriyle tasarlanan "Senem Ayse" olmak üzere birçok çesitteki örgü oyuncaklari, tibbi maskeli üretmeye basladi.

Çocuklara saglik açisindan zarar olusturmayacak maddeler kullanilarak hazirlanan örgü bebekler, internet üzerinden alicilarina ulastiriliyor.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Akif Bulut, AA muhabirine, amigurumi oyuncaklarin büyük emekle üretildigine dikkati çekti.

Bu oyuncaklarin vatandaslara ve belli firmalara siparisle satildigini anlatan Bulut, "Oyuncak bebeklerimiz tamamen dogal maddelerden üretilmektedir. Çocuklarimizin sagligiyla ilgili en ufak zararli madde kesinlikle içermemektedir. Kovid-19 salgini sebebiyle çocuklarimiza, oyuncaklarimizla maske kullanima iliskin egitim vermekteyiz." dedi.

- "Çocuklarimiza maske takma aliskanligi kazandirmaya çalisiyoruz"

Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül ise normallesme süreciyle birlikte kursiyerlerin hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarina uyarak yeniden egitim almaya basladigini söyledi.

Tescilli bebeklerin üretimine devam ettiklerini belirten Bülbül, söyle konustu:

"Kovid-19 salgini devam ediyor. Çocuk ve ögrencilerimizi maske takmaya özendirmek için örgü bebeklerimizi maskeli üretme karari aldik. Bebeklerimizi bu sekilde halkimizin begenisine sunmaktayiz. Maskeli oyuncak örgü bebeklerle çocuklarimiza maske takma aliskanligi kazandirmaya çalisiyoruz. Kursiyerlerimizin iki aylik egitimi var. Kursiyerlerimiz kurs süresince 10 civarinda bebek üretiyor. Örgü bebeklerimizin üretim süreci 3 gün. Kursiyerlerimiz ürünlerini sosyal medya üzerinden müsterilerine ulastirmaktadir. Bazi firmalarimiza da satmaktayiz."

Kursiyerlerden üniversite ögrencisi Irem Rümeysa Arigüloglu da ilk baslarda zorlanmasina karsin amigurumi bebek yapimini kisa sürede ögrendigini ifade etti.

Ürettikleri örgü bebeklere maske diktigini kaydeden Arigüloglu, "En basta kendimden örnek veriyorum. Küçük 3 kiz kardesim var ve maske takmakta çok zorlaniyoruz. Ama oyuncaklara taktigimda 'Bebegim takti ben de takayim, o hasta olmasin ben de hasta olmayayim.' gibi düsüncelerden dolayi onlar da maske kullanimina alisti. Ekip olarak maskeli örgü bebek üretmeye karar verildi." dedi.



Güncel 27.08.2020 11:26:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı

2

Aladağ'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı düzenlendi

3

Osmaniye'de gönüllü gençler çevre temizliği yaptı

4

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Adana'da ziyaretlerde bulundu

5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Burdur'da parti buluşmasında konuştu:

6

Hatay Büyükşehir Belediyesinden üniversiteyi kazanan öğrencilere destek

7

Kahramanmaraş'ta toprak döküm sahasında göçük meydana geldi

8

Adana'da bir kişinin tabancayla öldürülmesine ilişkin davanın firari 3 sanığından biri tutuklandı

9

Selçuk Bayraktar, Mersin'deki TEKNOFEST yarışmalarına katılan takımlarla buluştu:

10

ATP 2024'ün ilk yarısında büyümesini sürdürdü