TESK Başkanı Palandöken: ““Bir ulusun özgürlüğünün dayanağı ulusal egemenliğe bağlıdır”

TESK Başkanı Palandöken: ““Bir ulusun özgürlüğünün dayanağı ulusal egemenliğe bağlıdır”

TESK Başkanı Palandöken: ““Bir ulusun özgürlüğünün dayanağı ulusal egemenliğe bağlıdır”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bir ulusun özgürlüğünün dayanağı ulusal egemenliğe bağlıdır. Bundan 102 yıl önce halkın iradesinin egemen olmasını sağlayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Bugünün çocukları yarının yol gösterenleridir” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında Bir ulusun namusunu, onurunu, şerefini güvence altına alan ulusal egemenlik ilkesinin önemine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bir ulusun özgürlüğünün dayanağı ulusal egemenliğe bağlıdır. Bundan 102 yıl önce halkın iradesinin egemen olmasını sağlayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Bugünün çocukları yarının yol gösterenleridir” dedi.
Bir ulusun aydınlık yarınlara ulaşmasında çocukların değerine vurgu yapan Palandöken, “Biz Türkler geçmişten bu yana bağımsız yaşamış, bağımsız olmayan bir toplumun kaybolmaya yüz tutacağı anlayışıyla ulusal egemenliğin önemini her zaman temel ilkeler arasında tutmuşuzdur. Geçmişte bize özgürlüğü, bağımsızlığı öğreten büyüklerimiz gibi biz de çocuklarımıza bu bilinci oluşturmalıyız. Çocuklar geleceğimiz, geleceğe gönderdiğimiz mesajlardır. Geleceğimizi temsil edecek olan çocuklarımızı, atalarından aldıkları güçle milletimizin yarınlarını istikbale ulaştıracak şekilde eğitmeli. Bir çocuğu eğitmek o ülkenin akıbetini sağlayacak olan en önemli köprüdür. Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar’ Bu duygu ve düşünceler eşliğinde, milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Güncel 22.04.2022 10:06:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

2

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

3

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu

4

Adana'da yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

5

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakim karşısında

6

Osmaniye’de adalet öğrencileri klavye hızında yarıştı

7

Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması sonuçlandı

8

Sahte alkol gözde geri dönülmez hasarlara yol açabiliyor

9

Peugeot 7. Mardin Bienali'nin ana sponsorluğunu üstlenecek

10

Beyin ve sinir cerrahları Gaziantep'teki toplantıda bir araya geldi