TİGEM'den çiftçiye "yerli ve milli sebze tohumu" katkısı

TİGEM

TİGEM'den çiftçiye "yerli ve milli sebze tohumu" katkısı

ANTALYA (AA) - ORHAN ÇIÇEK - Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügüne (TIGEM) bagli Antalya'daki Boztepe Tarim Isletmesi, yürüttügü "yerli ve milli sebze tohumu" çalismalariyla tarimsal üretime katkida bulunuyor.

Aksu ilçesindeki TIGEM Boztepe Tarim Isletmesi Müdürlügünün 3 bin 200 dönüm arazisinde bugday, misir ve fig gibi tarla bitkilerinin yaninda narenciye ve sebze tohumu üretimi yapiliyor.

Domates, kavun, patlican, biber ve hiyarda "yerli ve milli" tohum üretimi yapan isletme, üretilen tohumlari yurt disindan yüzde 90'a yakin daha ucuz olarak Türk çiftçisine ulastiriyor.

Boztepe Tarim Isletmesi Müdürü Olcay Akin, AA muhabirine, TIGEM'in Türk çiftçisine "yerli ve milli" projelerle destek oldugunu söyledi.

Asli görevlerinin çiftçinin tohum, damizlik ve fidan ihtiyacini karsilamak oldugunu ifade eden Akin, "Çiftçimizin yüksek fiyatla sebze tohumu alimini önlemek için 2018'de bu ise girdik. Seralarimizda domates ve kavunda 2 çesit, patlican, biber ve hiyarda da birer çesit olmak üzere 5 türde 6 çesit tamamen yerli ve milli tohum üretimi yapiyoruz. Kalite olarak en üst seviyedeyiz." ifadelerini kullandi.

Yetistirdikleri tohumlari PTTAVM üzerinden ve kendi isletmelerinden satisa sunduklarini aktaran Akin, bin adetlik sebze tohumu paketini çesidine göre 170 ile 350 lira arasinda sattiklarinin bilgisini verdi.

Ayni tohumun yurt disindan getirildiginde 3 bin 500 lirayi bulan bir maliyeti olduguna dikkati çeken Akin, söyle konustu:

"Biz yurt disina göre yüzde 90'a yakin daha ucuza satiyoruz. Çiftçimizin girdi maliyetini düsürüyoruz. Dolayisiyla yerli ve milli tohum kullaniminin ülke ekonomisine katkisi olacak, çiftçi daha çok kazanacak ve enflasyonun düsmesine etkisi olacak."

Türk çiftçisinin yerli ve milli tohumlari gönül rahatligiyla alip ekebilecegini dile getiren Akin, verim ve kalite anlaminda hiçbir kayip yasanmayacagini da sözlerine ekledi.



Politika 5.08.2020 11:23:14 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı