TİM Başkan Vekili Zeki Kıvanç'tan "kredi paketi" değerlendirmesi:

TİM Başkan Vekili Zeki Kıvanç

TİM Başkan Vekili Zeki Kıvanç'tan "kredi paketi" değerlendirmesi:

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskan Vekili Zeki Kivanç, kamu bankalarinca 4 yeni kredi paketinin hayata geçirilmesinin tüm sektörlerde hareketlenme saglayacagini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Adana Sanayi Odasi (ADASO) Baskani da olan Kivanç, kamu bankalarinca sunulan kredi paketlerine iliskin AA muhabirine degerlendirmede bulundu.

Normallesme sürecine geçis ve sosyal hayatin canlanmasi için vatandaslarin finansman ihtiyaçlarini uygun sartlarda saglayabilmesi amaciyla 4 yeni kredi paketinin hayata geçirilmesiyle konut, otomotiv, mobilya ve turizm sektörlerinde ciddi bir hareketlenme görülecegini belirten Kivanç, "Su anda Türkiye'deki faiz oranlari son yillarda görülen oranlarin en düsügü. Bunlar çok güzel rakamlar. Bu faiz oranlariyla Türkiye'de yatirim ve üretim de olur, otomobil de, ev de alinir, is de olur. Kredi paketleri ve mevcut destekler, yerli üretimi destekleyecek ve tüm sektörlerde hareketlenmeyi saglayacak." ifadelerini kullandi.

- "Kredi destekleri, her alanda hizli bir toparlanmanin isaretçisi olacak"

Kivanç, hükümetin ve ekonomi yönetiminin aldigi tedbirler ve uyguladigi politikalarin etkisiyle ekonomide dengelenme sürecinin basladigina isaret ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ülkemiz ekonomisi için ikinci çeyregin kismen sikintili görünmesine karsin sonrasi umut verici gözüküyor. Iç piyasalari hareketlendirmeye yönelik yapilan bu düsük faizli kredi destekleri, her alanda hizli bir toparlanmanin isaretçisi olacak. Mevcut düsük faizli kredi olanaklarinin yaninda ithalata ek gümrük vergilerinin getirilmesi, hükümetimizin yerli üretimi her zamankinden daha fazla desteklemesi, düsük kapasitede çalisan isletmelerin kapasite kullanimlarini artirmalarini saglayacaktir. Bu destekler ile her alanda daha yerli ve daha milli birçok yatirimin yapilmasi kaçinilmaz olacaktir."

Tüketicilerin taleplerinin artmasi ile konut, otomotiv ve turizm basta olmak üzere birçok sektörde hizli toparlanma ve devaminda yükselis süreci görülecegini vurgulayan Kivanç, "Diger yandan harcamalarin artmaya basladiginin isaretçisi de tüketici güveni olacak. Ayrica büyüme konusunda genel verilerin pozitif sinyaller verdigini söyleyebilirim. Bu alanda yakalayacagimiz ivme ve degisim, arzu ettigimiz sürdürülebilir büyümenin itici güçlerinden biri olacaktir." ifadelerini kullandi.



Politika 3.06.2020 11:21:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

2

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

3

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

4

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

5

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

6

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

8

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

9

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı:

10

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, şoför esnafıyla buluştu: