Tire’deki asırlık Tarihi Kutu Han restorasyonun ardından resmen açıldı

Tire’deki asırlık Tarihi Kutu Han restorasyonun ardından resmen açıldı

Tire’deki asırlık Tarihi Kutu Han restorasyonun ardından resmen açıldı

İzmir’in Tire ilçesinde, 2015 yılında restorasyonuna başlanan 15. yüzyıldan kalma tarihi Kutu Han, törenle açıldı. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, "Tire, adeta bir açık hava müzesi gibi. Bugün de tarihi bir ana tanıklık ediyoruz" dedi.
Tire Belediyesinin girişimleri ve İzmir Valiliğinin destekleriyle; restore et, işlet, devret yöntemi ile 2015 yılında yapımına başlanan Kutu Han, geçtiğimiz haziran ayında kesin kabulün yapılması ile birlikte Tire Belediyesine teslim edildi. Teslimin ardından tarihi han, yapılan törenle açıldı. Tire Belediye Başkanı Salih Atan Duran, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, "İlçemiz Tire, adeta bir açık hava müzesi gibi. Bu tarihi mekanların ayağa kaldırılmasında en büyük paya sahip İzmir Valiliğimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün de tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Binlerce yıllık tarihinde onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, adından her dönem bahsettiren bir kentte yaşamanın gururu içerisindeyiz. Bizlere düşen en büyük ödev, bu gibi tarihi yapıları ayağa kaldırarak gelecek kuşaklara aktarmak olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterileri ilgiyle izlendi. Tarihi Kutu Han’ın açılış törenine ayrıca; Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.


Güncel 3.11.2021 13:19:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi

3

Antalya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi

4

Adana, Hatay, Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Niğde'de 287 bin 254 su kuşu sayıldı

5

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

6

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi