TİSK Mikrocerrahi Vakfı Türkiye'nin en donanımlı yanık merkezinin yenilenmesine katkı sundu

TİSK Mikrocerrahi Vakfı Türkiye

TİSK Mikrocerrahi Vakfı Türkiye'nin en donanımlı yanık merkezinin yenilenmesine katkı sundu

ISTANBUL (AA) - Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu (TISK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfi, "Marmara Bölgesi'ndeki en büyük ve donanimli" yanik merkezi olarak adlandirilan Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Kartal Dr. Lütfi Kirdar Sehir Hastanesi Yanik Tedavi Merkezinin yenilenmesine katkida bulundu.

Vakif tarafindan yenilenmesine katki sunulan SBÜ Kartal Dr. Lütfi Kirdar Sehir Hastanesi Yanik Tedavi Merkezinin konferans salonunda tören düzenlendi.

TISK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Fethi Hinginar, Türkiye'de özellikle is kazalarina bagli yaralanma, uzuv kopmalari ve benzeri rahatsizliklarla ilgili ellerindeki imkanlarla hastanelere ve tip dünyasina yardim etmek üzere çalismalar yaptiklarini, vakfin kaynaklarini bu yönde degerlendirdiklerini anlatti.

Temel amaçlarinin ülkedeki is kazalarini önlemek, is sagligi ve güvenligi konusunda egitimleri artirmak oldugunu belirten Hinginar, kazalarla ilgili özellikle hastanelere mikrocerrahi konusunda ekipman destegi verdiklerini, bagis yaptiklarini ve mikrocerrahi konusunda egitim görecek tip mensuplarina burs verdiklerini dile getirdi.

Fethi Hinginar, SBÜ Kartal Dr. Lütfi Kirdar Sehir Hastanesi Yanik Tedavi Merkezine verdikleri destege iliskin sunlari kaydetti:

"Yanik gerçekten tip dünyasinin en zor konularindan biri. Yönetim kurulumuzda degerli uzman doktor hocalarimiz var. Yanik konusuna dikkat çekince ve Istanbul gibi büyük bir merkezde eksiklik oldugunu da gördük. Kartal Dr. Lütfi Kirdar Sehir Hastanesinin Yanik Tedavi Merkezine bu destegi verme karari aldik. Bugün bu çalismayi yapmakta ne kadar dogru bir karar aldigimizi, buraya sagladigimiz destegin dogru sekilde yapilmis bir katki oldugunu görüyoruz. Özellikle yanik tedavisindeki tibbi cihazlar, hasta yataklari ve buna benzer ekipmanlarla ilgili bagislarda bulunduk. Sayin Bashekimle yaptigimiz görüsmelerde de buranin Türkiye'nin en modern yanik merkezi oldugunu gördük. Bu merkezin daha da gelismesi için katki vermeye devam edecegiz."

Saglik sistemine katkilarinin devam edeceginin altini çizen Hinginar, "TISK Mikrocerrahi Vakfinin ana gayesi bu konularda topluma hizmet edecek kaynaklari kullanmak. Kaynaklarimizi, gelirlerimizi bu sekilde ülke sagligina destek vererek, saglik hizmetlerinin gelismesi için bagis ve yatirimlar yaparak destek vermeye devam edecegiz." seklinde konustu.

- "Saglik için güvenli adres olmaya devam edecegiz"

SBÜ Kartal Dr. Lütfi Kirdar Sehir Hastanesi Baskekimi Prof. Dr. Recep Demirhan da TISK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfinin devlet millet is birliginin güzel bir örnegini sergiledigini, kendilerine ciddi bir destek sagladigini dile getirdi.

Hastanenin Türk saglik sistemine sundugu katkilara deginen Demirhan, Yanik Tedavi Merkezinin donanimindan da bahsetti.

Yanik Tedavi Merkezinin 7 bin 800 metrekare kapali alandan olustugunu, içinde 20 servis yatagi, 6 yogun bakim yatagi bulundugunu, çok yakinda 10 yatagin daha merkeze eklenecegini aktaran Demirhan, ayrica 2 ameliyathane ve 3 yanik yikama alaninin yer aldigini söyledi.

Prof. Dr. Demirhan, vakfin bagislariyla modernize ettikleri bir odanin görselini de paylasarak, "Hastanin odasindaki buzdolabindan yatagina kadar her sey sizlerin katkilarinizla modernize edildi. Katkiniz için tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

"Saglik için güvenli adres olmaya devam edecegiz." diyen Demirhan, bunu yaparken de TISK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfi gibi yardimsever kuruluslarin ve insanlarin desteklerini her zaman beklediklerinin altini çizdi. Demirhan, hastaneye sunduklari katkidan dolayi Vakif yöneticilerine tesekkürlerini sundu.

Tören, Prof. Dr. Demirhan tarafindan Fethi Hinginar'a plaket takdimi ve protokol imzalanmasiyla sona erdi.

Daha sonra Yanik Tedavi Merkezini gezen Hinginar, Demirhan'dan bilgi aldi. Gezinin ardindan vakfin yönetim kurulu üyeleri ve saglik personelinin de katilimiyla hatira fotografi çektirildi.

Törende, TISK Mikrocerrahi Vakfi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Sinan Abes ile Yönetim Kurulu Üyeleri Basar Ay ve Prof. Türker Özkan da yer aldi.



Yurt Dünya 25.09.2020 14:00:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da hakkında kesinleşmiş hapis kararı ile aranan bir zanlı tutuklandı

2

Antalya'da Çukur Operasyonu kapsamında bir zanlı yakalandı

3

Osmaniye'de düzenlenen 1. Osmaniye Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı

4

Antalya'da "turizmde sürdürülebilirlik" ele alındı

5

Adana'da elektrikli bisiklet sürücüsü kazada yaralandı

6

Burdur'da iş yeri ve otomobili kundakladığı iddia edilen zanlı tutuklandı

7

Hatay'da ruhsatsız işletilen 4 süt ve süt ürünleri işletmesi mühürlendi

8

Mersin'de kaybolan 79 yaşındaki kişiyi arama çalışmaları sürüyor

9

Mersin'de ruhsatsız işletilen peynir imalathanesi mühürlendi

10

Kahramanmaraş MSMMMO'dan mücbir sebep hali uzatılması talebi