TKDK Kütahya’da 11 yılda 768 projeye 193 milyon TL hibe ödemesi yaptı

TKDK Kütahya’da 11 yılda 768 projeye 193 milyon TL hibe ödemesi yaptı

TKDK Kütahya’da 11 yılda 768 projeye 193 milyon TL hibe ödemesi yaptı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, kurumun 11 yılda 768 projeye 193 milyon TL hibe ödemesi yaptığını ifade etti.
TKDK, bir otelde ’IPARD Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi.
Toplantıda bir konuşma yapan Birsen Karaaslan, "Kırsal kalkınma Mali Yardım programı, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan uluslararası kapsamında uygulanan bir hibe programı. Programın yüzde 75’ini Avrupa Birliği yüzde 25’ini de Türkiye finansa etmektedir. Bizler de Kütahya İl Koordinatörlüğü olarak, 2012 yılından bu yana hizmet vermekteyiz. Bu programın amacı Avrupa Birliği standardında modern, sürdürülebilir tarımsal işletmelere destek sağlamaktır. Kütahya’da bugüne kadar 768 adet projeye 193 milyon TL hibe ödemesi yaptık. IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir" diye konuştu.
Programa Kütahya Vali Vekili Mustafa Günay, Tarım ve Orman Kütahya İl Müdürü Orhan Özçalık, Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil ve üreticiler katıldı.


Güncel 18.03.2023 12:02:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor