Topacı en uzun çevirenler ödülü kaptı

Topacı en uzun çevirenler ödülü kaptı

Topacı en uzun çevirenler ödülü kaptı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Topaç (Delame) Şenliğinde öğrenciler birinci olmak için ter döktü.
Siverek Gülabibey İlkokulu idaresi tarafından bu yıl 1’incisi düzen Sınıflar Arası Topaç (Delame) Şenliğinde öğrenciler birinci olmak için ter döktü. Bir hafta süren şenliğin sonunda en uzun topaç çevirmeyi başaran öğrencilere törenle ödülleri verildi. Ödül törenini Siverek Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Şube Müdürleri öğrenciler katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan İlçe Müdürü Kapanoğlu, ”Bu şenliği düzenleyen güler yüzlü öğretmenlerime, öğrencilerime çok ama çok teşekkür ediyorum. Amaç çok güzel, teknolojik bağımlılıktan ziyade sokak oyunları ile ilgili yapılan bu çalışmayı örnek alarak ilçe geneline yaymayı amaçlıyoruz. Emeği geçen öğretmenlerime tekrardan çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Amaç sokak oyunlarını hatırlatmak
Amaçlarının geçmişte sokakta oynana oyunları canlandırmak ve öğrencileri azda olsa teknolojik bağımlılıktan kurtarmak olduğunu’ belirten Gülabibey İlkokulu Müdürü Mustafa Akelma,” Bu düşünce ile bu şenliği düzenleme kararı verdik ve öğrencilerimiz tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı, kabul gördü. Kız, erkek öğrencilerimiz neredeyse tamamı bu yarışmaya katıldı. Her sınıf düzeyinde 5 toplamda 20 öğrencimize ödüller verdik. Bu şenliği ve yarışmaları okul olarak gelenekleştirip, devam ettirmeyi amaçlıyoruz” diye belirtti.
İkinci sınıflar arasında birinci olan Gülbahar Tata, "Okulumuzda düzenlenen delame şenliğince sınıfımda birinci oldum, öğretmenlerime, müdürüme çok teşekkür ediyorum. Bu oyunlar atalarımızın oyunlarıydı, bize hatırlattıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Okul öğrencilerinden Azat ise “Delameyi daha önce de abimden öğrenmiştim, sokakta oynuyordum, okulda da böyle bir şenlik düzenlendi ve yarışmada birinci oldum. Çok mutluyum” diye konuştu.
Şenlik sonunda öğrenciler, müzik öğretmenleri tarafından verilen mini konserle eğlendi.


Güncel 20.01.2023 12:52:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

2

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

3

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

4

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

5

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

6

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

7

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

8

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında

9

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Doğurganlığın Korunması Sempozyumu" gerçekleştirildi

10

Antakya Belediye Başkanı Yapar, vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına davet etti