Topladığı çöpleri yakmak isterken ormanı yaktı

Topladığı çöpleri yakmak isterken ormanı yaktı

Topladığı çöpleri yakmak isterken ormanı yaktı

Kastamonu’da bir vatandaş çevreyi temizlemek için topladığı çöpleri yakmak isterken alevler ormanlık alana sıçradı. 10 dönüm alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Yangın, Candaroğulları Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir şahıs temizlik maksadıyla topladığı çöpleri yaktığı sırada alevler ormanlık alana sıçradı. Ormanlık alandan yükselen alevleri gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Kastamonu Belediyesi itfaiye ekipleri ile orman arazözleri ve polis ekipleri sevk edildi. Ulaşımın zor olduğu bölgeye sevk edilen ekipler, kısa sürede alevlere müdahale etti. İtfaiye ve orman arazözleri olay yerine gelene kadar yangını polis ekipleri söndürmeye çalıştı. Yangına bir su tankeri ve çok sayıda personel müdahale etti.
Yangının giderek büyümesiyle yaklaşık 10 dönümlük arazi zarar gördü. Ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Yangına sebep olduğu iddia edilen şahıs ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.


Yurt Dünya 26.02.2023 16:52:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu