"Toprak ve gübre birleşince bitkiler coşar"

"Toprak ve gübre birleşince bitkiler coşar"

Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’na farklı illerden ve yörelerden gelen esnaflar tarafından kurulan Bahçe Botanik ve Yöresel Ürünler Günleri; 23 Mart-3 Nisan arasında vatandaşların hizmetinde olacak.
Havaların ısınmasıyla bahçe bakımı ve peyzaj çalışmaları hız kazanırken; fuarda kurulan stantlarda çeşitli bitki ve bakım ürünleri vatandaşın hizmetine sunuluyor. Bahçe bakımında toprağın önemine değinen Nuh Kocakaya; "İlkbaharımız geliyor, biz de güzel memleketimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Baharın ilk aylarında güzel çiçeklerimiz, güllerimiz, süs bitkileriyle peyzaj işlerimiz devam ediyor. Yeni sezonumuz başladı. Bahçe bakımında özellikle ortamdaki toprağın kontrol edilmesi ve bakımının yapılması sonra bitki ekilmesi gerekiyor" dedi.
Hatice Yalçın ise; "Şimdi ağaç dikmenin tam zamanı" diyerek; "Ağaçlarımız, çamlarımız geldi. Nisan’ın 15-20’sine kadar bunları dikeriz. Bu tarihten sonra çiçek çeşitlerimiz gelir. Bahçe bakımında en önemli özellik toprak ve gübredir. Toprakla gübreyi birleştirirseniz bitkilerimiz hem coşar hem büyür. Vatandaşlarımız buna dikkat ederse daha güzel olur. Şuan gübrelemenin tam zamanı. Bilinçli yapmak güzeldir. Eğer bahçe çok büyükse gelişigüzel ağaç dikmesinler. Vatandaşlarımız gelsin bizden bilgi alsın" şeklinde konuştu.
Çam ve fidan fiyatları hakkında da bilgiler veren Yalçın; "Çamlarımız 125 TL’den başlıyor, 2 bin 500 TL’ye kadar var. Fidanlarımız da 35 TL’den başlıyor 2 bin TL’ye kadar büyük ağaçlarımız var" ifadelerini kullandı.


Güncel 1.04.2022 17:59:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı