Toprakkale Belediye GES Santrali Açıldı

Toprakkale Belediye GES Santrali Açıldı

GES santrali, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci, Osmaniye İl Başkanı Tamer Taşdelen, Belediye Başkan Adayları Selçuk Savran ve Mustafa Yılmaz’ın katıldığı törenle açıldı.

Osmaniye’nin Toprakkale İlçesi’nde Belediye tarafından yapılan GES santrali, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci, Osmaniye İl Başkanı Tamer Taşdelen, Belediye Başkan Adayları Selçuk Savran ve Mustafa Yılmaz’ın katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşan Toprakkale Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Daşöz açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde kurumun 5 milyon lira (1 milyon dolar) elektrik borcu olduğunu ve sık sık elektriklerinin kesildiğini, aylık gelirlerinin ise, 300 bin lira olduğu için elektrik parasına yetmediğini ifade ederek,”Düşündük ve Belediye olarak GES santrali kurma kararı aldık. Aylık Belediyemizin elektrik gideri 500 bin liradır. Bu santralin ise, aylık geliri 1 milyon liradır. Yani aylık enerjimiz bedavaya geldiği gibi,  500 bin lira bu proje ile kara geçmiş olacağız. Yaklaşık 2 yıl önce kurulum çalışmalarına başladık ve 20 günden bu yana ise, elektrik üretmekteyiz. Santralimizin ömrü 25 yıldır ve kapasitesi  990 kvlıktır. Yıllık ise, 1800 kilovat saat üretim yapmaktadır. Yıllık 9 ila 11 milyon civarında gelir getirecektir. Santralimizi 20 milyon liraya mal ettik. Şuan yaptırırsak maliyeti 40 milyon lirayı bulmaktadır. Santralimiz ilçemize hayırlı olsun”dedi.   

Başkan Daşöz, hedeflerinin yeni bir GES santrali daha kurarak, bununda gelirini Toprakkale’de eğitime harcayacaklarını ifade ederek,” Öğrencilerimize 1000 lira burs veriyoruz.Gelirimiz arttıkça bunu da artırmayı planlıyoruz”dedi.  

 



Osmaniye 12.03.2024 16:37:00 0
Anahtar Kelimeler: Toprakkale Belediye Santrali Açıldı

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü