Toprakkale`de Cittaslow Çalışmaları

Toprakkale`de Cittaslow Çalışmaları

Dünyada 30 ülkede 208 kentte Türkiye?de ise 12 kentim kriterlerinin uygun bulunup üyeliğine kabul edildiği platform dünya kamuoyunun büyük ilgisini çekiyor.

Toprakkale Belediyesi de gerek coğrafi yapısı gerekse kent kriterlerinin ele alınarak başlatılan cittaslow (Sakin Şehir) kriter çalışmalarına ortak işbirliği programı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi ve yüksek lisans öğrencilerinin ilçede yaptığı saha çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili Toprakkale Belediyesi düğün salonunda ilçe halkının katılımı ile gerçekştirilen bilgilendirme toplantısında bugüne kadar hazırlanan saha ve fizibilite raporları katılımcılar ile paylaşıldı. Cittaslow kriterlerinin Toprakkale için ne kadar yakın olduğu ve hazırlanan planlama ile dünya kentleşmesinde söz sahibi olan bu platformda ilçenin kendisine önemli bir yer bulacağı aktarıldı. Cittaslow ile Toprakkale ilçesinin hem tanıtım hem ekonomik kalkınmasına büyük katkısı olacağı, gelir düzeyinin ve istihdam sorunlarına çözüm olacağı hedefleniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci: ?Cittaslow birliği tüm dünyanın ilgisini çeken kentlerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini tamamen değiştiren ve geliştiren bir kent yaşam biçimidir. Bizde ilçemizin turizm ve sosyal yaşam bütünlüğünün bilinci ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile iş birliği yaparak çalışmalara başladık. Kentimizin sahip olduğu değerlerin bu birlik için yeterli düzeyde bir kaç şehirsel değişim ile ilçemizi Türkiye?de bu birliğin 13. üyesi yapmak için girişimlere devam edeceğiz. Gelecek nesillerimize bırakacağımız önemli bir proje olan cittaslow (Sakin Şehir) için çalışmalarımız devam ediyor.? dedi.

Yapılan çalışmalar ise ilçe halkı tarafından yakından takip ediliyor. Konu ile ilgili görüşlerini belirten ilçe sakinleri Toprakkale?nin Osmaniye ye yakınlığı nedeniyle uzun yıllardır gölgede kaldığını ve kent gelişiminin bir türlü beklenilen seviyeye ulaşamadığını, ekonomik yapının düşük seviyede olduğunu, bu projenin ilçenin gelişimine büyük katkısı olacağını düşündüklerini belirttiler.



Güncel 6.06.2017 11:15:08 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi