Toroslar’da çocuklar, geri dönüşümü yerinde öğrendi

Toroslar’da çocuklar, geri dönüşümü yerinde öğrendi

Toroslar’da çocuklar, geri dönüşümü yerinde öğrendi

Mersin’de 4’üncü sıfır atık belgesini alan Toroslar Belediyesi, çevreye duyarlı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye, yeni nesillere geri dönüşümün önemini anlatıyor.
Toroslar Belediyesinin Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, çocukları ilçede bulunan geri dönüşüm ve atık fabrikasına götürerek, geri dönüşüm ve atıkların doğru ayrıştırılması konusunda bilinçlenmelerini sağladı Minikler, tesisi gezerek atık ambalajlarının dönüşümünü inceledi ve uzmanlardan atıkların hangi geri dönüşüm kutusuna atılacağını öğrendi.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çocuklara geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmanın sürdürülebilir çevre için önemine değinerek, "Asıl temizlik, kirletmemektir. Geleceğimizin temanı çocuklarımızı ilçemizde bulunan Geri Dönüşüm ve Atık Fabrikası’na götürerek yerinde öğrenmelerini sağlıyoruz. Temizlik ve sıfır atık bilincini küçük yaşlardan itibaren kazandırmak adına yaptığımız bu faaliyet çok önemli” dedi.
“Kentimizin doğal güzelliklerini korumak adına farklı projeler geliştiriyoruz” diyen Yılmaz, "Mersin’de Sıfır Atık projesine öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek, 4. sıfır atık belgemizi aldık. Geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Davranışların alışkanlık haline gelmesi zaman alıyor. Biz de bu noktada geri dönüşüm bilincini çocuklarımıza aşılama gayreti içerisindeyiz. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras daha temiz bir Toroslar. Bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Güncel 22.12.2022 14:44:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da tarihi eser niteliğinde 3 kitap ve 18 obje ele geçirildi

4

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısüleyman, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da adaptasyon yeteneği ve lif kalitesi yüksek yeni pamuk çeşidi geliştirildi

6

Antalya'da eşinden boşanan kişi 8 kurban kestirdi

7

Gelidonya Feneri denizcilere ışık olmayı sürdürüyor

8

Jandarmanın durdurduğu TIR’ın dorsesinden 1 milyon 600 bin makaron çıktı

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti görevine başladı

10

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor