Toyota, RAV4 güvenlik testlerinde zirvede yer aldı

Toyota, RAV4 güvenlik testlerinde zirvede yer aldı

Toyota, RAV4 güvenlik testlerinde zirvede yer aldı

ISTANBUL (AA) - Toyota RAV4 modeli, tüm dünyada önde gelen çarpisma ve güvenlik testlerinden üst seviye dereceler elde etmeye devam ediyor.

Toyota'nin açiklamasina göre, test metotlarini ve degerlendirme standartlarini her yil daha da zorlastiran ve Japonya'daki gerçek trafik kazalarini kriter alan JNCAP, üstün güvenlik performansina sahip RAV4 modeline en yüksek puani verdi.

JNCAP, her yil yükselttigi çarpisma güvenligi kriterlerini bir kez daha revize ederek yaslanan nüfusun sürüs kondisyonlarini testlere daha iyi yansitmaya ve insan vücuduna daha yakin özelliklere sahip mankenleri testlere adapte etmeye basladi.

JNCAP, önleyici güvenlik performansi degerlendirmesine geçen yil gece sokak lambalari altinda yayalari algilayan otomatik fren sistemlerini de eklemisti. Bu yil ise standartlari zorlastirmak adina, arastirmalara göre yoldaki yaya ölümlerinin önemli bir bölümünün gece gerçeklestigi gerçegine dayanarak isiklandirma olmayan bölgelerdeki yaya algilayan otomatik fren sistemlerini de ekledi.

Gece sürüs kosullarinda yayalari algilayan ön çarpisma önleyici sisteme sahip Toyota Safety Sense sayesinde yüksek güvenlik standartlarina sahip RAV4, bu yeni kriterlerden 5 yildiz alarak JNCAP'in degerlendirmesinde en iyi dereceyi elde etti.

Trafik kazalarinda ölümler yildan yila azalsa da Toyota, sifir ölümlü kaza hedefiyle Toyota Safety Sense'yi, baglantili teknolojilerini ve otonom sürüsü her açidan gelistirmeye devam ederek trafik kazalarini azaltiyor.




Politika 31.05.2020 12:05:38 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı