Toyota'dan korna gürültüsüne karşı kulak maskesi

Toyota

Toyota'dan korna gürültüsüne karşı kulak maskesi

ISTANBUL (AA) - Toyota'nin "Korna Çalma Huzurumu Çalma" projesi kapsaminda sürücüleri "korna çalmayin" yazili pankartlarla uyaran gençler, halka kulak maskesi dagitti.

Toyota'dan yapilan açiklamaya göre, sirket, 5 yil önce baslattigi toplumsal sosyal sorumluluk hareketi "Korna Çalma Huzurumu Çalma" projesi çerçevesinde etkinlik gerçeklestirdi.

Trafigin yogun oldugu saatlerde Besiktas'ta gerçeklestirilen etkinlikte; ellerinde "Korona Için Önlem Al", "Korna Çalmayarak Örnek Ol", "Korna Gürültüsüne Karsi Maskelendik", "Kulak Maskesi ile Kornaya Son" seklinde yazilarin bulundugu pankartlar tasiyan gençler sürücüleri uyardi. Gençler ayrica herkesin maske ile sokaga çiktigi bugünlerde halka da korna sesinin olusturdugu gürültü kirliligine karsi "esprili" bir yaklasimda bulunarak kulak maskesi dagitti.

Iki saat süren etkinlik, sürücüler ve çevredeki yayalar tarafindan büyük bir ilgiyle karsilandi.


- "Projeye destek artiyor"


Toyota, 2015'te hayata geçirdigi projeyle, korna sesinin olusturdugu gürültü kirliligine dikkati çekiyor ve bunu önemli bir çevre sorunu olarak görmeye devam ediyor.

Gürültü seviyesinin 120 desibel oldugu ve günde 7,5 dakika bu sese maruz kalindiginda isitme kayiplarina varabilecek sorunlarin yasandigi korna sesi konusunda bilinç olusturmak ve toplumun genelinde farkindalik yaratmak amaciyla çalismalarina ara vermeden sürdüren Toyota, özellikle yüz binlerce ögrencinin katildigi sinavlar öncesinde de farkli bir dizi etkinlik gerçeklestiriyor.

Toplumun genelinde farkindalik yaratilmasi amaçlanan proje Milli Egitim Bakanligi tarafindan da destekleniyor. Çevresel bir sorun olarak görülen ve insan sagligina olumsuz etkilerinin yaninda, toplumlarin gelismislik seviyesiyle dogru orantili bir konu olduguna dikkat çekilen proje; Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile Istanbul, Izmir, Adana, Gaziantep, Malatya, Sanliurfa, Eskisehir ve Kayseri büyüksehir belediyeleri basta olmak üzere, çok sayida kamu ve özel kurulus tarafindan destekleniyor.



Politika 10.07.2020 18:03:13 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özel, "Alanya Mitingi"nde konuştu:

2

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya Gazipaşa'da "halk buluşması"nda konuştu:

3

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki'den Gökhan Zan'la ilgili açıklama:

4

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, suç duyurusunda bulundu

5

Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, kütüphane açılışında konuştu:

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da proje tanıtım toplantısı ve iftara katıldı:

8

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da konuştu:

9

CHP Genel Başkanı Özel, Osmaniye Düziçi'nde "halk buluşması"na katıldı:

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Isparta'da gençlerle buluştu