Tozkoparan Efsanesi Sultangazi’de sahneye taşındı

Tozkoparan Efsanesi Sultangazi’de sahneye taşındı

Tozkoparan Efsanesi Sultangazi’de sahneye taşındı

Sultangazi Belediyesi’nin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında vatandaşlarla buluşturduğu Tozkoparan tiyatro oyunu, tarihten heyecan, macera ve duygu dolu anları sahneye taşıdı.
Sultangazi Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu, ilçe sakinlerini sevilen etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Sezon kapsamında sahne alan ve tarihten heyecan ve duygu dolu bir hikayeyi işleyen “Tozkoparan” tiyatrosu, izleyicilerden tam not aldı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un eşi Tuba Dursun da meclis üyeleri ve çok sayıdaki seyirciyle birlikte oyunu izledi.

Tozkoparan İskender’in Hikayesi
Tozkoparan tiyatrosu, Türk okçularının Osmanlı Devrinde nasıl yetiştirildiğini konu alırken, oyunun başkarakteri olan İskender’in gençliğinde İstanbul’un Fethi’ne katılmış bir yeniçeri olan dedesinden savaş anılarını dinleyerek büyüdüğü anlatılıyor. Dedesi ve arkadaşlarının kahramanlık hikayelerinden çok etkilenerek kendisi de bir yeniçeri olmak isteyen İskender’e, dedesi Türk okçuluğunun esaslarını öğretmeye başlıyor. İskender’in dedesinden aldığı ve yıllar süren zorlu eğitimin sonunda kazandığı büyük yetenekle Tozkoparan efsanesi başlarken tarihte yaşanmış bir olaydan uyarlanan tiyatronun devamında İskender’in savaşlara katılarak elde ettiği kahramanlıklar anlatılıyor.
Türk okçularının katıldığı talimlerin yanı sıra aldıkları manevi eğitimi de yansıtan oyun, seyircileri adeta tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Oyunu izleyen çok sayıdaki vatandaş, İskender’in hikayesinden çok etkilendiklerini, böyle bir tarihe sahip oldukları için de çok gururlandıklarını söyledi. Etkinliklerin devamını dileyen seyirciler, tiyatro ekibine ve Sultangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.


Güncel 14.01.2022 15:24:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

2

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

3

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

4

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

5

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

6

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

7

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

8

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

9

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

10

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu: