Trafik Sorunlarının Çözümü; Bilinçli Sürücü, Bilinçli Yaya ve Bilinçli Trafik Kullanıcısı

Trafik Sorunlarının Çözümü; Bilinçli Sürücü, Bilinçli Yaya ve Bilinçli Trafik Kullanıcısı

Trafik Sorunlarının Çözümü; Bilinçli Sürücü, Bilinçli Yaya ve Bilinçli Trafik Kullanıcısı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Atilla Yeşilbaş, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) ziyaret etti. Ziyarette, Osmaniye’nin trafik sorunları basın mensupları ile istişare edildi.

Basın mensupları ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve bu vesileyle tanışma imkanı bulduğunu ifade eden Atilla Yeşilbaş, Osmaniye’nin trafik sorunlarının çözümünde basın mensuplarına büyük görev düştüğünü söyledi.

Osmaniye’de meydana gelen yaya kazalarının büyük bir çoğunluğunun yayaların kusurundan kaynaklı olduğunun tespit edildiğini belirten Atilla Yeşilbaş, “Karayolları Trafik Kanunu’nun 68. Maddesine göre yayaların; 100 metre içerisinde Yaya Geçidi bulunuyorsa buradan geçmeleri, Yaya Geçidinin bulunmadığı yerlerde trafik ışıklarından karşıya geçmeleri, Yaya Geçidi ve trafik ışıkları bulunmuyorsa yolun kesişim noktalarından veya kavşaklardan karşıya geçmeleri gerekmekte olup, bu kurallara uymayanlara 144 TL cezaya hükmedilmiştir. Yaya geçitlerinde veya kavşaklarda Yayaya İlk Geçiş Hakkını vermeyen sürücülere de 652 TL cezaya hükmedilmiştir” dedi.

Bazı trafik kurallarına da değinen Atilla Yeşilbaş, şunları söyledi: “Elektrikli bisikletlerde motor gücü 0,25 kw üstüne plaka gerekmektedir. Ayrıca eski B Sınıfı Ehliyet veya yeni M Sınıfı Ehliyet gerekmektedir. Kazaların sonucunu etkileyen en önemli hususlardan biri de Emniyet Kemeri ve Kask takmaktır. Özellikle şehirler arası yolculukta daha fazla kullanılan Emniyet Kemeri’nin şehir içinde de takılması zorunludur. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalı ve kemer kullanmalıdır. Bir diğer husus ise vatandaşların sürekli dile getirdiği ‘Kavşak İçindekine Yol Ver’ tabelasının anlamının bilinmediği ve bu kurallara uyulmadığıdır. Cep telefonu özellikle dikkati azalttığından ve görüşü engellediğinden dolayı bir çok kazaya sebebiyet verdiği için yolda kullanımı yasaktır. Maalesef 2021 yılının ilk 3 aylık döneminde 1156 adet Cep Telefonu Kullanmak ile alakalı ceza tatbik edilmiştir. 2020 yılında il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere toplam 490 bin denetim gerçekleştirdik. Osmaniye’de toplamda 174 Bin Tescilli Araç olduğunu düşünürsek, her aracı yılda 3 kez denetlemişiz demektir.”

Trafik hataları ve kusurlarının en asgariye inmesi için her zaman görevde olduklarını ifade eden Atilla Yeşilbaş “Biz ne kadar görünür olursak, ne kadar hissedilir olursak; vatandaşların kurallara uyması ve canlarının sağlığı bu denli artacak olduğunu bildiğimizden, biz hep vatandaşlarımızın sağlığı için, Trafik Güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz. Kazaları azaltmanın en iyi yolu şüphesiz ki; Bilinçli Sürücü, Bilinçli Yaya ve Bilinçli Trafik Kullanıcısından geçmektedir” şeklinde konuştu.

 



Osmaniye 28.04.2021 15:44:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonun da 5kişi tutuklandı

2

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Osmaniye'yi Ziyaret Etti

3

Kadirli’li Genç Adana’da Vurularak Öldürüldü

4

Osmaniye'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Hasanbeyli'nin Yeni Kaymakamı Dervişoğlu Göreve Başladı

6

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

7

İş Kazasında Yaşamını Yitirdi

8

Vali Yılmaz'dan, Başkan Kadıoğlu'na Ziyaret

9

Osmaniye'de öğrencilerin tasarladığı robotların yarıştığı etkinlik başladı

10

Osmaniye’de Anne Köpek ve 5 Yavrusu İtfaiye Ekipleri Tarafından Kurtarıldı