Trampolin Cimnastik Milli Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası'na Mersin'de hazırlanıyor

Trampolin Cimnastik Milli Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası

Trampolin Cimnastik Milli Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası'na Mersin'de hazırlanıyor


MERSIN (AA) - Trampolin Cimnastik Milli Takimi sporculari, gelecek yil Rusya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi hazirliklari kapsaminda Mersin'de kampa girdi.

Yenisehir ilçesindeki Olimpik Cimnastik Salonu'nda baslayan kamp programina, Trampolin Cimnastik Milli Takimlar Basantrenörü Zakaria Abramashvili ve 10 antrenör ile 18 sporcu katildi. Rusya Trampolin Milli Takimi da ayni salonda antrenman yapiyor.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, kampi ziyaret ederek hem teknik heyete hem de sporculara basarilar diledi.

Gazetecilere konusan Çelen, cimnastigin bünyesinde birçok bransi barindirdigini belirterek, Türkiye'nin spor tesisi, antrenör, spor aletleri ve malzeme kalitesi anlaminda önde oldugunu ifade etti.

Rus Milli Takimi'nin da tesis ve malzeme kalitesinden övgüyle söz ettigini aktaran Çelen, söyle konustu:

"Milli sporcularimizin, yabanci sporcularin buraya gelmesi çok önemli. Ritmik Cimnastik Milli Takimi'miz da diger salonda çalisiyor. Burada her seyden öte bir cimnastik söleni yasaniyor. Rusya Milli Takimi geldi, onlarin konusmalariyla yarin buraya Almanya, Ingiltere milli takimlari gelecek. Ben inaniyorum ki her sene burada büyük sampiyonlara hazirlanan yabanci ülkeler olacak. Sporcularimizdan umutluyuz. 2024'teki olimpiyatlara gidecek sporcular buradan çikacak. Avrupa ve dünya sampiyonlarina, olimpiyatlara gidecek sporcularimiz bu kadrodan seçilecek."

Basantrenör Zakaria Abramashvili de 2021'de 28 Subat-1 Mart'ta Rusya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'na hazirlandiklarini belirterek, "Gençlerde çok yetenekli sporcularimiz var. Onlara deger verip yatirim yapiyoruz. Avrupa Sampiyonasi var, oraya hazirlaniyoruz ama esas hedefimiz olimpiyatlar. Federasyonun yaptigi çok dogru bir proje var. O projede il il dolasip, yetenekli gençleri bulup, kamplara getirip degerlendirmeler yapiyoruz." diye konustu.

Milli sporcu 27 yasindaki Gürkan Mutlu ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verdikleri çalismalara yeniden basladiklarini aktararak, "Kamptan sonra insallah hedeflerimizi yavas yavas gerçeklestirerek 2024'teki olimpiyatlara bir erkek bir kadin sporcu olarak kota almak istiyoruz. Bunun için ugrasiyoruz. Çok yaklastigimiz hedefi insallah en kisa zamanda gerçeklestirecegiz." ifadelerini kullandi.

Kamp, 1 Kasim'a kadar sürecek.



Bölgeden 15.10.2020 11:30:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi