Trendyol'dan sivil toplum kuruluşlarına "Sepette İyilik Hareketi" ile destek

Trendyol

Trendyol'dan sivil toplum kuruluşlarına "Sepette İyilik Hareketi" ile destek

ISTANBUL (AA) - Trendyol, hayata geçirdigi "Sepette Iyilik Hareketi" projesiyle sivil toplum kuruluslarina destek oluyor.

Trendyol'un açiklamasina göre, BM'nin Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri dogrultusunda çalisan STK'lar, ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanindaki milyonlarca Trendyol müsterisi ile bulusturuyor.

Sirket, Sepette Iyilik Hareketi ile gerçeklesen satislarin tüm gelirini komisyon almadan STK'lara aktariyor. Ayni zamanda butikteki ürünlerin daha fazla sayida müsterinin görebilmesi için pazarlama destegi de veriyor.

Trendyol böylelikle STK'larin platformdaki satislarindan elde ettikleri ek gelirle ürettikleri toplumsal faydayi artirmalarina katki saglayacak. STK'larin bagis kabul ettikleri internet baglanti adreslerini de platformunda paylasan Trendyol, müsterilerini STK'lara bagis yapmaya da davet ediyor.

Trendyol’un baslattigi dayanismaya katilmak isteyenler Çocuk Egitim Dernegi (ÇED), Givin, Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi (KEDV), Kanserli Çocuklara Umut Vakfi (KAÇUV), Tuvana Okuma Istekli Çocuk Egitim Vakfi (TOÇEV), Türkiye Omurilik Felçlileri Dernegi (TOFD), Tohum Otizm Vakfi, Toplum Gönüllüleri vakfi (TOG), Türkiye Egitim Gönüllüleri vakfi (TEGV) ve Yesilay'in ürünlerinden satin alarak Sepette Iyilik Hareketi'ne destek verebilecek.


- Özel sektör ve sivil toplum is birligi


Açiklamada projeye iliskin görüsleri yer alan Trendyol Icra Kurulu Üyesi Ozan Acar, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin ölçeklenebilir ve sürdürülebilir olmasina önem verdiklerini bildirdi.

Platformla ticareti dijitallestirirken ülkenin kalkinmasina da katki sunduklarini kaydeden Acar, su degerlendirmelerde bulundu:

"Topyekun kalkinma için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluslarinin birlikte çalismasi gerektigine inaniyoruz. Sepette Iyilik Hareketi'ni de bir özel sektör ve sivil toplum is birligi olarak baslatiyoruz. Milyonlarca müsterimizi Sepette Iyilik Butigi'ndeki ürünlerden satin alarak toplumsal sorunlarin çözümüne ortak olmaya davet ediyoruz."


- "Proje, hedeflerimize ulasmamiza katki sagliyor"


Çocuk Egitim Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Ömer Cenker Ilicali, isitme engelli çocuklar ve gençlerin sorunlarina kalici çözümler üretmek, yasamin tüm alanlarina aktif ve tam katilan bir çogunlugu olusturmak hedefiyle çalistiklarini bildirdi.

Ilicali, "Hedeflerimize ulasmamiza katki saglayan Trendyol'un Sepette Iyilik Hareketi'nde yer almaktan mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullandi.

Givin Kurucusu Basak Sucuka, fiziksel magazalarla devam ettirdikleri Türkiye'nin ilk iyilik magazalari Givin'i, Trendyol'un güçlü dijital platformu ve kullanici kitlesiyle bulusturarak, iyilik alisverisi kültürünü daha çok kisiye ulastiracaklarini ve egitime daha çok destek saglayacaklarini anlatti.

Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sengül Akçar, herkes için adil bir dünyanin kadinlarin güçlendirilmesi ve ekonomiye katilimlarinin artirilmasiyla mümkün olacagini bildirdi.

Trendyol'un baslattigi projeyle böyle bir dünyanin kapilarinin aralanmasina katkida bulundugunu aktaran Akçar, "Kadin kooperatifleri ve üretici kadinlarin dayanisma içinde ürettigi el emegi ürünlerin tüketiciyle dogrudan bulusabilmesi için yeni bir imkan sagliyor." degerlendirmesinde bulundu.


- "Sivil toplumun güçlenmesine katki sunacak"


Kanserli Çocuklara Umut Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Inci Yildiz, her gün milyonlarca kisinin ziyaret ettigi Trendyol'da iyilik ve sosyal sorumluluk adina böyle bir çalismanin hayata geçmesinin STK'larin daha büyük kitlelere erisebilmesi adina çok degerli oldugunu bildirdi.

Tohum Otizm Vakfi Genel Müdürü Betül Selcen Özer, otizmli çocuklara verilebilecek en büyük destegin; "onlarin egitim alabilmelerine firsat vermek ve erken tani ve egitimle otizmli çocuklari topluma, egitim hayatina, sosyal hayata kazandirmak, bagimsiz bireyler haline getirebilmek" oldugunu anlatti.

Özer, "Bu sorumlulukla çalisan vakfimiza böylesi kiymetli bir projede yer vererek otizmli çocuklarin egitime ulasmasina katki sunan Trendyol ailesine çok tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Toplum Gönüllüleri Vakfi Genel Müdürü Murat Çitilgülü, STK'larin güçlenmesinin toplumun bütününün huzuruna ve refahina dogrudan katkisi oldugunu vurguladi.

Sivil toplumun güçlenmesine katki sunabilecek kamu ve özel sektör is birliklerinin ivme kazanmasini ve artmasini umduklarini kaydeden Çitilgülü, "Trendyol'un bu hedefler dogrultusunda baslattigi Sepette Iyilik Hareketi ile daha fazla genci egitimlerle destekleyecegimiz ve onlara sosyal sorumluluk projelerini gerçeklestirebilmeleri için imkan yaratacagimiz için mutluyuz." açiklamasinda bulundu.

Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Oktay Özinci, "Bizi bu anlamli projenin bir parçasi yaparak, çocuklarimizi nitelikli egitimle bulusturma hedefimize destek veren Trendyol’a tesekkür ediyoruz." ifadesini kullandi.



Politika 12.08.2020 10:57:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı