Trexo İnovasyon'dan dünyanın görüntü işleme teknolojisine sahip ilk masaüstü "dolly"si

Trexo İnovasyon

Trexo İnovasyon'dan dünyanın görüntü işleme teknolojisine sahip ilk masaüstü "dolly"si

ISTANBUL (AA) - Teknopark Istanbul'da faaliyet gösteren Trexo Inovasyon, fotograf üzerinden rota planlamasi yapabilen dünyanin görüntü isleme teknolojisine sahip ilk masaüstü "dolly"si Trexo Wheels'i, ABD'de baslatilan "Kickstarter" kampanyasi ile duyurdu.

Teknopark Istanbul açiklamasina göre, Trexo Wheels, düz zeminler üzerinde lineer, dairesel ve komplike görüntüler alinmasini sagliyor. Hareketli çekimler ve video içerikleri için ideal olan ve sadece 1,1 kilogram agirligindaki cihaz; 2,7 kilograma kadar olan cep telefonlari, DSLR kameralar ve aynasiz kameralarla da kullanilabiliyor. Trexo Wheels, ayni zamanda 4 saate kadar kullanima imkan saglayan pil ömrü sunuyor.

Sinirsiz ve özgürce rota çizilmesini saglayan Trexo Wheels ile komplike kamera hareketlerinin kontrolü sezgisel tasarima sahip iOS ve Android uygulamalari üzerinden gerçeklestirebiliyor. Trexo Wheels ile çizilen lineer, dairesel ya da komplike kamera hareketlerini tek bir tusla TimeLapse videolara dönüstürmek ve üzerinde bulunan port sayesinde kamerayi istenilen sekilde tetiklemek mümkün olabiliyor. Kullanicilar, mobil bir cihaza ihtiyaç duymadan lineer ve dairesel hareketleri Trexo Wheels'e ögreterek çok pratik ve hizli bir sekilde etkileyici çekimler yapabiliyor.

Trexo Wheels'in ortaya çikmasini saglayan ekip ayni zamanda RedDot Tasarim ödüllü dünyanin en hizli kurulan gimbalinin ve hareket kontrolü ile donatilmis dünyanin üç eksende rota kaydi yapabilen ilk gimbal araci MoCoCar'i da üretti.


- "Dünya çapinda büyük bir ekosistem olusturduk"


Açiklamada görüslerine yer verilen Trexo Inovasyon Üst Yöneticisi (CEO) Serdar Kiliçbay, Trexo Inovasyon olarak kurulduklari günden bu yana sinema ve televizyon ekosisteminde çekimlerin daha kolay ve kaliteli olmasi için dünyada olmayan nitelikleri saglayan ürünler gelistirdiklerini aktardi.

Kullanici ihtiyaçlari dogrultusunda üretimini gerçeklestirdikleri ürünleri üretme yolculugunda gerek Türkiye'de gerekse dünya çapinda büyük bir ekosistem olusturduklarini belirten Kiliçbay, sunlari kaydetti:

"Trexo Wheels'i video içerik üreticilerinin ihtiyaçlarini dinleyerek kullanicilar ile birlikte gelistirdik. Ürünümüzü youtuberlar, bloggerlar, vloggerler gibi hareketli ve dinamik içerikler hazirlayan kullanicilarin yani sira ürettikleri ürünleri essiz bir sekilde sunmak isteyen son kullanicilar da tercih ediyor. Trexo Inovasyon olarak bilgi birikimimizi Teknopark Istanbul'un içinde yer alan kendi alanlarinda uzmanlasmis firmalarimizin bilgileriyle birlestirmeye ve uluslararasi pazarlarda katma degerli ürünler üreten bir marka olmaya devam edecegiz.

Trexo inovasyon'un her bir bireyi, gelecek nesillerin Türk mühendislerinin, Türk tasarimcilarinin yaraticiliklarini ortaya koyarak ürettikleri ürünleri dünya pazarlarina sunabilecekleri bir sirket olma hayalini gerçeklestirmek için büyük bir azim ve tutku ile çalismaya devam ediyor. Bu amaç dogrultusunda birlikte yürüdügümüz Teknopark Istanbul ailesine, nitelikli ve yüksek katma degerli ürün ekosistemine katkida bulunmak için çalisan T3 Vakfi'na, bilgisini, tecrübesini ve emegini büyük bir fedakarlikla paylasan, fikirlerimizin somut ürünlere dönüsmesine ve dünya ile bulusturulmasina katki saglayan Türk sanayisine tesekkür ederiz."



Yurt Dünya 9.09.2020 10:38:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

2

GÜNCELLEME - Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

3

Antalya'da mezuniyet programı düzenleyen öğrencilerden Filistin'e destek

4

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

5

Afşinli LGS sınavı birincisi Gümüşsoy'un hayalinde mühendislikle tıp var

6

Adana'da yılbaşından bu yana 1825 motosiklet trafikten men edildi

7

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlık alanda yangın çıktı

8

Alanya'daki bıçaklı kavgada gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı

9

Mersin'de baraj gölüne giren kişi boğuldu

10

Adana'da oyun salonları ve bahis bayileri "çocuklar için" denetlendi